Γερμανία: Ισχυρή η ηλιακή παραγωγή τις επόμενες εβδομάδες – Υποτονικά τα αιολικά

Γερμανία: Ισχυρή η ηλιακή παραγωγή τις επόμενες εβδομάδες – Υποτονικά τα αιολικά
Ταυτόχρονα, οι θερμοκρασίες στη Γερμανία φαίνεται ότι θα παραμείνουν υψηλότερες από τις συνήθεις για το επόμενο δεκαπενθήμερο, προέβλεψε η DWD
Η γερμανική παραγωγή ηλιακής ενέργειας αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από τον εποχικό μέσο όρο για το επόμενο δεκαπενθήμερο, ενώ η αιολική παραγωγή θα μπορούσε να είναι υποτονική, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με το Montel, η μέγιστη ηλιακή παραγωγή θα μπορούσε να κυμανθεί από 25-35 GW την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η SMHI, ενώ η Ubimet προέβλεψε 35-38 GW σήμερα (02/9), προτού τα επίπεδα μειωθούν κατά 5 GW προς τα μέσα αυτής της εβδομάδας.

Η μέση ηλιακή παραγωγή για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα πρέπει να είναι 10-20% πάνω από το κανονικό, σύμφωνα με τη MetDesk, με τη Montel Analytics να προσδιορίζει τον εποχικό μέσο όρο σε 9,7 GW και 9,2 GW.

Η παραγωγή αιολικής ενέργειας, εν τω μεταξύ, θα πρέπει να κυμανθεί από 5-15 GW την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η SMHI, ενώ η MetDesk περιμένει ότι η παραγωγή αιολικής ενέργειας θα είναι κατά μέσο όρο 9,4 GW και 10,6 GW κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες, αντίστοιχα.

Τα νούμερα αυτά θα την τοποθετούσαν κάτω από τον εποχικό μέσο όρο των 13,5 GW και 14,6 GW, με βάση τα στοιχεία της Montel Analytics.

Βροχοπτώσεις πάνω από το μέσο όρο

Η πλούσια σε υδροηλεκτρική ενέργεια περιοχή των Άλπεων θα μπορούσε να δει βροχοπτώσεις 20% πάνω από τα μέσα επίπεδα την επόμενη εβδομάδα, ενώ τα επίπεδα θα πρέπει να είναι ακόμη 15% υψηλότερα από το κανονικό την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η SMHI.

Ταυτόχρονα, οι θερμοκρασίες στη Γερμανία φαίνεται ότι θα παραμείνουν υψηλότερες από τις συνήθεις για το επόμενο δεκαπενθήμερο, προέβλεψε η DWD.

Η MetDesk αναμένει μέσο όρο 22,5C, περισσότερο από 3C πάνω από το κανονικό, για την επόμενη εβδομάδα και 17C, ακόμα 1-3C πάνω από το κανονικό, για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπεται να είναι κατά μέσο όρο στα 51,9 GW την επόμενη εβδομάδα, αυξημένη κατά 0,9 GW σε σχέση με αυτή την εβδομάδα και 1,7 GW πάνω από το κανονικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Montel Analytics.

Το υπολειπόμενο φορτίο - η ζήτηση που δεν καλύπτεται από την αιολική και την ηλιακή ενέργεια - αναμένεται να μειωθεί κατά 4,2 GW σε 24,9 GW, 1,5 GW κάτω από τον εποχικό μέσο όρο.

Τέλος, το συμβόλαιο ηλεκτρικής ενέργειας πρώτης εβδομάδας σημείωσε τελευταία πτώση 1,83 ευρώ την ημέρα στα 98,67 ευρώ/MWh στο χρηματιστήριο EEX.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης