Ενέργεια

NOC: Mείωση 63% στην παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης λόγω του κλεισίματος των κοιτασμάτων

NOC: Mείωση 63% στην παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης λόγω του κλεισίματος των κοιτασμάτων

Η  επανεκκίνηση των κοιτασμάτων θα απαιτήσει τεράστιο κόστος και διπλές τεχνικές προσπάθειες ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία πετρελαίου

 

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το πρόσφατο κλείσιμο των κοιτασμάτων πετρελαίου προκάλεσε την απώλεια περίπου του 63% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου της χώρας, καθώς συνεχίζεται η σύγκρουση μεταξύ αντίπαλων ανατολικών και δυτικών φατριών.

Ο πετρελαϊκός αποκλεισμός της βορειοαφρικανικής χώρας έχει διευρυνθεί, με τους ανατολικούς ηγέτες να απαιτούν από τις δυτικές αρχές να υποχωρήσουν για την αντικατάσταση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, μια θέση κλειδί σε μια πολιτεία όπου ο έλεγχος των εσόδων από το πετρέλαιο είναι το μεγαλύτεροέσοδο  για όλες τις φατρίες.

 Η κρίση για τον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης απειλεί μια νέα περίοδο αστάθειας σε μια μεγάλη πετρελαιοπαραγωγό χώρα μεταξύ ανατολικών και δυτικών φατριών που έχουν λάβει την υποστήριξη από την Τουρκία και τη Ρωσία.

Τονίζοντας ότι ο τομέας του πετρελαίου αντιπροσωπεύει τη ραχοκοκαλιά της λιβυκής οικονομίας, η NOC ανακοίνωσε  ότι η επανεκκίνηση των σταματημένων κοιτασμάτων πετρελαίου θα απαιτήσει τεράστιο κόστος και διπλές τεχνικές προσπάθειες.

Ανέφερε ότι οι λόγοι για το κλείσιμο του πετρελαίου δεν έχουν «καμία σχέση» με την εταιρεία, προσθέτοντας ότι οι ομάδες της αξιολογούν τις ζημίες που προκύπτουν από το κλείσιμο.

 
Επιδείνωση των υποδομών

 Οι επαναλαμβανόμενες διακοπές λειτουργίας είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλου τμήματος της παραγωγής πετρελαίου της χώρας, προκάλεσαν επιδείνωση των υποδομών του κλάδου και εξάλειψαν τις προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής, πρόσθεσε η NOC στην ανακοίνωση της.

Οι ανατολικές φατρίες έχουν ορκιστεί να κρατήσουν κλειστή την παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης έως ότου το διεθνώς αναγνωρισμένο Συμβούλιο Προεδρίας και η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη στα δυτικά επιστρέψουν τον βετεράνο διοικητή της κεντρικής τράπεζας Sadiq al-Kabir στη θέση του.

 Ο αρχηγός του Προεδρικού Συμβουλίου Mohammed al-Menfiδήλωσε ότι απέλυε τον Kabir νωρίτερα αυτό το μήνα, μια κίνηση που απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων με έδρα την ανατολική πλευρά και τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του ανατολικού διοικητή Khalifa Haftar.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης