Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ιταλία: Το πρώτο έργο BESS ανέπτυξε η Trina Storage (Energy Storage)

Ιταλία: Το πρώτο έργο BESS ανέπτυξε η Trina Storage (Energy Storage)
Το αυτόνομο BESS είναι κομβικής σημασίας για την υποστήριξη της σταθερότητας του δικτύου της γειτονικής χώρας
Ο κατασκευαστής φωτοβολταϊκών μονάδων Trina Solar έχει αναπτύξει το πρώτο του έργο αποθήκευσης ενέργειας στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το Energy Storage, η θυγατρική Trina Storage έθεσε σε λειτουργία το έργο BESS ισχύος 9,3 MWh στο Torre di Pierri, στην επαρχία Taranto της νοτιοανατολικής Ιταλίας.

Ιδιοκτήτης του έργου είναι η International System Business Unit (ISBU) της Trinasolar.

Το αυτόνομο BESS είναι κομβικής σημασίας για την υποστήριξη της σταθερότητας του δικτύου της γειτονικής χώρας.

Το έργο έχει σύμβαση με τον ιταλικό διαχειριστή συστήματος μεταφοράς (TSO) Terna για την παροχή της επικουρικής υπηρεσίας Fast Reserve για 1.000 ετήσιες ώρες λειτουργίας, μετά από διαγωνισμό που διεξήγαγε ο διαχειριστής. Η υπόλοιπη χωρητικότητα θα χρησιμοποιηθεί για ενεργειακό αρμπιτράζ.

Ο Gabriele Buccini, επικεφαλής του τμήματος αποθήκευσης κοινής ωφέλειας της Trina Storage, δήλωσε: «Η έναρξη της λειτουργίας του πρώτου μας συστήματος αποθήκευσης κοινής ωφέλειας στην Ιταλία αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Trina Storage και τον ευρύτερο όμιλο Trinasolar. Η Trinasolar είναι ένας ολοκληρωμένος πάροχος λύσεων ανανεώσιμης ενέργειας και η Trina Storage και η Trinasolar ISBU είναι υπερήφανες που συνεργάστηκαν για να συνδέσουν το πρώτο σύστημα της εταιρείας στο ιταλικό δίκτυο».

Το προϊόν BESS της Trina Elementa 2 σε κλίμακα δικτύου χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας που κατασκευάζονται εσωτερικά.

Η Ιταλία έχει σχετικά λίγη ενεργειακή αποθήκευση σε κλίμακα δικτύου σε λειτουργία, μολονότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να εκτοξευθεί τα επόμενα χρόνια, με την Terna να εκτιμά ότι τελικά χρειάζεται 71 GWh σε λειτουργία μέχρι το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης