Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η BayWa r.e. σχεδιάζει ηλιακό πάρκο 60 MW στην Ιρλανδία

Η BayWa r.e. σχεδιάζει ηλιακό πάρκο 60 MW στην Ιρλανδία
Το έργο θα εκτείνεται σε έκταση 69 εκταρίων, 7 χλμ. δυτικά του Clonmel
Ο τομέας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της BayWa εξασφάλισε άδεια σχεδιασμού για ένα ηλιακό πάρκο 60MW στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το Energy Market Price, το κομητειακό συμβούλιο Tipperary και το An Bord Pleanala χορήγησαν πολεοδομική άδεια για το ηλιακό έργο Springmount της Baywa r.e.

Η κατασκευάστρια εταιρεία θα υποβάλει τώρα αίτηση για σύνδεση με το δίκτυο και αναμένει να λάβει προσφορά το 2025, αρχίζοντας την έναρξη της κατασκευής το 2026, ενώ η έναρξη της λειτουργίας του προβλέπεται για το 2027.

Το έργο θα εκτείνεται σε έκταση 69 εκταρίων, 7 χλμ. δυτικά του Clonmel.

Η απόφαση σηματοδοτεί την πρώτη επιτυχημένη αίτηση της BayWa r.e. στην Ιρλανδία από μια σειρά έργων αιολικής, ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας που βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

Ο James Redmond, επικεφαλής ανάπτυξης της BayWa r.e. στην Ιρλανδία, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του Συμβουλίου της κομητείας Tipperary και του An Bord Pleanala να χορηγήσουν τη συγκατάθεση για το ηλιακό πάρκο Springmount. Η υλοποίηση αυτού του έργου όχι μόνο θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ιρλανδίας και θα παρέχει φθηνότερη και καθαρότερη ηλεκτρική ενέργεια για τους καταναλωτές, αλλά θα είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της φιλοδοξίας του καθαρού μηδενικού στόχου της Ιρλανδίας».
 
«Ως υπεύθυνος κατασκευαστής, αποτελεί προτεραιότητα για την BayWa r.e. να μεταφράζει τα οφέλη των έργων ανανεώσιμης ενέργειας σε απτές βελτιώσεις για τις κοινότητες στις οποίες γινόμαστε μέρος», συμπλήρωσε.
 
www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης