Ενέργεια

Πτώση  1% για το πετρέλαιο - Στα 78,7 δολ. κινείται το brent, στα 74 δολ. κινείται το αργό  

Πτώση  1% για το πετρέλαιο - Στα 78,7 δολ. κινείται το brent, στα 74 δολ. κινείται το αργό   

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καθώς συνεχίζεται το sell-off στην αγορά

 

Το πετρέλαιο  υποχώρησε την Τετάρτη καθώς η αγορά συνεχίζει να μειώνει τα κέρδη που σημειώθηκαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα λόγω της απειλής διακοπής του εφοδιασμού στη Λιβύη.

Περί τις 22:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 74,58 δολάρια το βαρέλι με πτώση 1,24% και το brent στα 78,70 δολ. Με πτώση 78,7 δολ. Το βαρέλι.

«Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε εύρος τιμών, παρά το ενδεχόμενο μεγάλης διακοπής του εφοδιασμού της Λιβύης και  της αυξημένης έντασης στη Μέση Ανατολή», δήλωσε την Τρίτη ο Amarpreet Singh, ενεργειακός αναλυτής της Barclays.

 Ο Singh επεσήμανε ότι αυτό οφείλεται στην ανεπαρκή ζήτηση στην Κίνα, στους κινδύνους μιας ευρύτερης οικονομικής επιβράδυνσης και σε λίγες ενδείξεις ότι ο ΟΠΕΚ + θα αποσύρει τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής το τέταρτο τρίμηνο.

Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ υποχώρησε περισσότερο από 2% την Τρίτη.

Οι τιμές της ενέργειας της Τετάρτης:

 West Texas Intermediate

 Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 75,15 δολάρια το βαρέλι, πτώση 0,5%. Έως σήμερα, το αμερικανικό πετρέλαιο έχει σημειώσει άνοδο 4,8%.

brent

 Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 79,12 δολάρια το βαρέλι, πτώση 0,54%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς είναι μπροστά 2,7%.

Βενζίνη RBOB

 Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου: 2,23 $ ανά γαλόνι, μείωση 0,45%. Έως σήμερα, η βενζίνη αυξήθηκε κατά 6,3%.

Φυσικό αέριο

 Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου: 1,94 $ ανά χίλια κυβικά πόδια, αύξηση 1,79%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο έχει μειωθεί περίπου 23%.


Περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα κινδυνεύουν, καθώς οι αντίπαλες κυβερνήσεις στη Λιβύη έχουν εγκλωβιστεί σε μια διαμάχη για το ποιος πρέπει να ηγηθεί της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Η ανατολική κυβέρνηση στη Βεγγάζη απείλησε τη Δευτέρα ότι θα διακόψει κάθε παραγωγή και εξαγωγές, γεγονός που προκάλεσε ράλι στις τιμές του πετρελαίου. Ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού έχουν υποχωρήσει, καθώς παραμένει ασαφές πόση προσφορά έχει πράγματι τεθεί εκτός στο μέλος του ΟΠΕΚ.

Αρκετά κοιτάσματα πετρελαίου έχουν σταματήσει την παραγωγή τους στη Λιβύη, είπαν μηχανικοί στο Reuters. Αλλά η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση στην Τρίπολη και η εθνική εταιρεία πετρελαίου της χώρας δεν έχουν επιβεβαιώσει καμία διακοπή λειτουργίας.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 800.000 βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Αυγούστου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Η βενζίνη που προσφέρθηκε στην αγορά, ως δείκτης της ζήτησης, αυξήθηκε κατά 115.000 βαρέλια την ημέρα.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης