Principia: Αποκτά 556 MW άδειες αποθήκευσης εξαγοράζοντας την Dispatch  

Principia: Αποκτά 556 MW άδειες αποθήκευσης εξαγοράζοντας την Dispatch   
Στα 1,2 δισ. ευρώ έφθασαν οι επενδύσεις στη χώρα μας τα τελευταία 15 χρόνια

Ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της στην αποθήκευση ενέργειας η Principia (πρώην Enel Hellas) που ανήκει κατά 50% στην Enel και 50% στην Macquarie Asset Management, εξαγοράζοντας την εταιρεία Dispatch Renewable Energy, από τον Εμμανουήλ Νικηφοράκη.

Με την κίνηση αυτή η Principia   αποκτά πρόσβαση στο ισχυρό χαρτοφυλάκιο της Dispatch Renewable Energy στην αποθήκευση ενέργειας, το οποίο ξεπερνά σε άδειες αποθήκευσης τα 556 MW.

Η διοίκηση της Principia έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία της αποθήκευσης ενέργειας και την πρόθεσή της να αναπτυχθεί τόσο σε έργα αποθήκευσης όσο και σε υβριδικά έργα φ/β με αποθήκευση ενέργειας.

Η Principia έχει επενδύσει 1,2 δισ. ευρώ στη χώρα μας τα τελευταία 15 χρόνια, έχοντας αναπτύξει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων σε λειτουργία δυναμικότητας 560 MW, με ένα pipeline 6 GW έως το 2030. Διαθέτει   59 αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά πάρκα σε λειτουργία και 7 υπό κατασκευή ηλιακά πάρκα. Επίσης, στην αποθήκευση, μέσω του διαγωνισμού της ΡΑΑΕΥ εξασφάλισε ταρίφες για  ένα έργο μπαταρίας 49 MW στη Χαλκιδική.

Με την απόκτηση της Dispatch, αυτή η Principia, αποκτά το ισχυρό χαρτοφυλάκιο της Dispatch στην αποθήκευση ενέργειας και στα υβριδικά έργα.

Η εταιρεία DISPATCH RENEWABLE ENERGY  προηγουμένως ανήκε στον κ. Εμμανουήλ Νικηφοράκη και είχε βασικό μέτοχο τη "Δυτικός Μονοπρόσωπη ΑΕ" επίσης συμφερόντων Νικηφοράκη. Η DISPATCH συνεργαζόταν με την ENEL  στην ανάπτυξη έργων και τους τελευταίους μήνες η Principia αποφάσισε να αποκτήσει την εταιρεία και να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της με τα έργα αυτά. 

Τα έργα της DISPATCH RENEWABLE ENERGY

Η DISPATCH RENEWABLE ENERGY, διαθέτει άδειες για 6 έργα αποθήκευσης ενέργειας των 18MW έκαστο, στην Κρήτη, και παρουσία σε όλο το νησό, σε Χανιά, Σητεία, Χερσόνησο, Λασίθι και Ηράκλειο. Επίσης διαθέτει 6 έργα αποθήκευσης ενέργειας των 18MW έκαστο στα Γρεβενά, και άλλα τόσα στην Κοζάνη. Επίσης, δύο άδειες αποθήκευσης των 108 MW στη Φλώρινα. Συνολικά διαθέτει άδειες για έργα αποθήκευσης 556 MW σε όλη την Ελλάδα.

Πρόσφατα η ΡΑΑΕΥ ενέκρινε στην εταιρεία  «DISPATCH RENEWABLE ENERGY" την άδεια για φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 189,99 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 189,99 MW  επίσης στη Φλώρινα.

 

www.worldenergynnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης