Διεθνή

Κατάρρευση των Ουκρανών - Συνεχίζονται τα ρωσικά πλήγματα σε στρατιωτικούς και ενεργειακούς στόχους με πυραύλους και drones

Κατάρρευση των Ουκρανών - Συνεχίζονται τα ρωσικά πλήγματα σε στρατιωτικούς και ενεργειακούς στόχους με πυραύλους και drones
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε ένα «μαζικό πλήγμα» σε στρατιωτικά αεροδρόμια και ενεργειακές εγκαταστάσεις
Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας τα ρωσικά χτυπήματα με πυραύλους και drones σε ουκρανικές θέσεις, από τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Κριβίι Ριχ (κεντρική Ουκρανία) και πέντε τραυματίσθηκαν από «πλήγμα», ανακοίνωσαν στο Telegram οι ουκρανικές υπηρεσίες άμεσης δράσης.

«Γύρω στα μεσάνυχτα, ένας πύραυλος έπληξε ξενοδοχείο και κατέστρεψε εν μέρει το τετραώροφο κτίριο», αναφέρθηκε από την πηγή αυτή.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν επίσης από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους Σαχίντ που κατέστρεψε κατοικίες στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Ιβάν Φεντόροφ.

Αεροπορικοί συναγερμοί ήχησαν σήμερα το πρωί, κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρας.

«Η ουκρανική πολεμική αεροπορία επιβεβαιώνει την απογείωση (βομβαρδιστικών Τουπόλεφ) Tu-95MS από την αεροπορική βάση Ένγκελς (σ.σ. της νοτιοδυτικής Ρωσίας). Πύραυλοι ενδέχεται να εισέλθουν στον ουκρανικό εναέριο χώρο σε περίπου δυο ώρες», ανέφερε γύρω στις 04:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram, προσθέτοντας κατόπιν πως κατευθύνονται επίσης στο έδαφός της drones.

«Μην αψηφάτε τους συναγερμούς, αναζητήστε καταφύγιο», προειδοποίησε η πολεμική αεροπορία μέσω Telegram τους πολίτες.

Χθες «μαζικά» πλήγματα ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών είχαν ήδη στοχοθετήσει ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και υποχρεώνοντας τις αρχές να επιβάλουν διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Δεκαπέντε περιφέρειες είχαν γίνει στόχοι βομβαρδισμών κατά τους οποίους, σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χρησιμοποιήθηκαν «τουλάχιστον 127 πύραυλοι και 109 μη επανδρωμένα αεροσκάφη». Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν «μία από τις πιο σημαντικές ρωσικές επιθέσεις».

Η Ουκρανία κατέρριψε 201 από τα 236 αεροπορικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Μίκολα Ολεστσούκ, διοικητής των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων, καταγγέλλοντας «την πιο μεγάλη επίθεση με πυραύλους» από την αρχή του πολέμου.

«Υπάρχουν πολλές ζημιές στον τομέα της ενέργειας», δήλωσε ο Ζελένσκι σε ομιλία του στο Telegram, διευκρινίζοντας πως γίνονται επισκευές.

Η ουκρανική εταιρεία διανομής ενέργειας Ukrenergo προχώρησε σε διακοπές της ηλεκτροδότησης για να σταθεροποιήσει το δίκτυο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε ένα «μαζικό πλήγμα» σε στρατιωτικά αεροδρόμια και ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Η Ουάσινγκτον καταδίκασε τα πλήγματα χαρακτηρίζοντάς τα «σκανδαλώδη», ενώ το Λονδίνο τα χαρακτήρισε «δειλά».

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «αποπειράται να καταστρέψει την ηλεκτροδότηση» της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι με 236 πυραύλους και drones διέλυσαν 17 ουκρανικές πόλεις, διέλυσαν τις υποδομές ενέργειας και κρίσιμες στρατιωτικές υποδομές.
Οι Ρώσοι συνεχίζουν να χτυπούν τις Ουκρανικές υποδομές χωρίς έλεος.

Εν τω μεταξύ o ρωσικός στρατός σημειώνει εντυπωσιακές τακτικές νίκες σε όλο το πολεμικό θέρετρο.

Στο Κουρσκ η προέλαση των Ουκρανών έχει πλήρως ανακοπεί και πλέον οι Ρώσοι τους διαλύουν, ενώ στο Χάρκοβο συνεχίζουν την προέλαση. 

Μπήκαν ακόμη βαθύτερα στην πόλη Τσάσιβ Γιαρ και διείσδυσαν ακόμη περισσότερο στο Τορέτσκ.

Εκεί όμως που πραγματικά ο ουκρανικός στρατός διαλύεται στην κυριολεξία είναι στο Ποκρόβσκ, κάθε μέρα οι Ρώσοι προελαύνουν 2,5 χιλιόμετρα… πραγματική συντριβή.

Όμως οι Ρώσοι ξεκόλλησαν και στην κατεύθυνση Ουγκλεντάρ και προελαύνουν.

Σε 6 κατευθύνσεις του μετώπου ο Ουκρανικός στρατός ηττάται και υποχωρεί.

Εν τω μεταξύ ο Ρωσικός στρατός διέλυσε μια επίθεση Πολωνών μισθοφόρων δεν έμεινε κανείς ζωντανός ενώ στην Γερμανία παρακολουθούν έντρομοι… τις εξελίξεις βλέπουν ότι έρχεται βαριά στρατηγική ήττα της Ουκρανίας.

Σε όλη την Ουκρανία έχει κηρυχθεί συναγερμός αεροπορικής επιδρομής και τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν εκρήξεις σε πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου.

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Έχουμε δώσει συμβουλές στους Ουκρανούς για την επίθεση στο Kursk

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έκανε λόγο για «συμβουλές» προς τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για επιθέσεις στην περιοχή του Κουρσκ αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συμβουλών που παρείχε.

Ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου αρνήθηκε να πει ποιες συμβουλές και συστάσεις δίνει ο στρατός των ΗΠΑ στο Κίεβο σχετικά με την επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) στην περιοχή του Κουρσκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία είναι αυτή που πρέπει να μιλήσει για τις δικές της επιχειρήσεις και υπολογισμούς.

«Δεν θα θίξω τον σχεδιασμό ή τις συμβουλές μας σχετικά με αυτό, καθώς αυτή είναι η απόφασή τους», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι ενημέρωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εργάζονται «για να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας».

Από αυτή την άποψη, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε επαφή με το Κίεβο για να «καταλάβουν καλύτερα τι σημαίνει αυτό», κατέληξε το Πεντάγωνο.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι είπε ότι η Δύση για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ήθελε να επιτρέψει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να εξαπολύσουν πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος και αυτό οδήγησε στην επιχείρηση στην περιοχή του Κουρσκ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης