Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,1% για τον S&P, 1,4% για τον energy sector και 1,4% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 1,1% για τον S&P, 1,4% για τον energy sector και 1,4% για τον Nasdaq
462 μονάδες κέρδισε ο Dow

 Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell δήλωσε ότι οι μειώσεις των επιτοκίων είναι στον ορίζοντα.

Ο Dow Jones  ενισχύθηκε  462 μονάδες, ή 1,14% στις 41.175 μονάδες. 
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,15% στις 5.634 μονάδες. 
Ο S&P 500 energy sector  ενισχύθηκε 1,48% στις 688,81 μονάδες
O Nasdaq κερδισε 1,47% στις 17.877 μονάδες.

 
Ο S&P 500 και ο Nasdaq έχουν κερδίσει ο καθένας περίπου 1,2%, ενώ ο Dow σημείωσε άνοδο 1%. Οι μετοχές ανέβηκαν το πρωί της Παρασκευής, αφού ο Powell σηματοδότησε μειώσεις στα μελλοντικά επιτόκια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ. Όμως ο Powell δεν παρείχε συγκεκριμένες πληροφορίες για το πότε και πόσο μεγάλες θα ήταν οι περικοπές στο κόστος δανεισμού.

xrhmatisthrio.png

 

«Ήρθε η ώρα να προσαρμοστεί η πολιτική», είπε ο Powell κατά την ετήσια υποχώρηση της Fed. «Η κατεύθυνση του ταξιδιού είναι σαφής και ο χρόνος και ο ρυθμός των μειώσεων των επιτοκίων θα εξαρτηθούν από τα εισερχόμενα δεδομένα, τις εξελισσόμενες προοπτικές και την ισορροπία των κινδύνων».

Αυτό ευχαρίστησε τους επενδυτές, οι οποίοι στοιχηματίζουν ομόφωνα σε μείωση επιτοκίου στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME. Αλλά υπάρχει λιγότερη συναίνεση σχετικά με το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η μείωση.

 Οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν άνοδο καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούσαν ότι ένα περιβάλλον χαμηλότερου επιτοκίου θα ωφελούσε αυτόν τον τομέα. Η  Tesla  και η Nvidia

 σημείωσε άλμα άνω του 4% και 3%, αντίστοιχα. Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκαν επίσης, με τον Russell 2000 να ανεβαίνει γύρω στο 3%.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης