Orsted: Αύξηση 14% στην υπεράκτια αιολική παραγωγή στο α’ εξάμηνο

Orsted: Αύξηση 14% στην υπεράκτια αιολική παραγωγή στο α’ εξάμηνο
Η χερσαία παραγωγή αιολικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 13% σε ετήσια βάση σε 8 TWh το πρώτο εξάμηνο
Ο ενεργειακός όμιλος Orsted με έδρα τη Δανία παρήγαγε 9,3 TWh υπεράκτιας αιολικής ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση 14% σε ετήσια βάση, γεγονός που οδήγησε σε βελτίωση των κερδών.

Σύμφωνα με το Montel, η υψηλότερη παραγωγή βοήθησε την εταιρεία να επιτύχει κέρδη EBITDA από τις υπεράκτιες αιολικές δραστηριότητες ύψους 11,3 δισ. δανικών κορωνών (1,5 δισ. ευρώ), σημειώνοντας αύξηση 26% ή 2,3 δισ. κορωνών σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την σχετική οικονομική της έκθεση.

Τα αποτελέσματα ενισχύθηκαν από τη βελτιωμένη παραγωγή από τα αιολικά έργα της Orsted, το Gode Wind 3 στη Γερμανία, το Greater Changhua στην Ταϊβάν και το South Fork στις ΗΠΑ, καθώς και από τις υψηλότερες ταχύτητες ανέμου και τα υψηλότερα κέρδη από τα συμβόλαια διαφοράς προσαρμοσμένα για τον πληθωρισμό, ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, η χερσαία παραγωγή αιολικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 13% σε ετήσια βάση σε 8 TWh το πρώτο εξάμηνο, ενώ η παραγωγή από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα, φυσικό αέριο και βιομάζα μειώθηκε κατά 12% σε 2,3 TWh.

Τα EBITDA του ομίλου ανήλθαν σε 14,1 δισ. για το εξάμηνο, από 10,2 δισ. πριν από ένα χρόνο, κυρίως λόγω των βελτιωμένων κερδών από τη βασική μονάδα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης