Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

RWE: Σε διαγωνισμό υπεράκτιας αιολικής ενέργειας το έργο Community Offshore Wind

RWE: Σε διαγωνισμό υπεράκτιας αιολικής ενέργειας το έργο Community Offshore Wind
Το έργο Community Offshore Wind 1.314 MW σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στον κόλπο της Νέας Υόρκης
Η RWE σκοπεύει να συμμετάσχει σε έναν από τους επερχόμενους διαγωνισμούς για υπεράκτια αιολικά στη Νέα Υόρκη με το έργο Community Offshore Wind ισχύος 1,314 MW, ένα από τα τρία που ακυρώθηκαν νωρίτερα φέτος, καθώς η GE Vernova εγκατέλειψε τα σχέδια για την ανεμογεννήτρια Haliade-X ισχύος 18 MW που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στα έργα.

Σύμφωνα με το Offshore Wind, το ακυρωθέν έργο Community Offshore Wind ήταν μεταξύ των τριών υπεράκτιων αιολικών έργων που επέλεξε η Αρχή Ενεργειακής Έρευνας και Ανάπτυξης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSERDA) στον τρίτο γύρο υποβολής αιτήσεων για υπεράκτια αιολικά έργα της Πολιτείας τον Οκτώβριο του 2023.

Τα άλλα δύο, που επίσης ακυρώθηκαν, ήταν το Attentive Energy One, που αναπτύχθηκε από την TotalEnergies, Rise Light & Power, και το Excelsior Wind, που αναπτύχθηκε από την Vineyard Offshore.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η NYSERDA δήλωσε ότι ακύρωσε τα τρία υπεράκτια αιολικά έργα λόγω «τεχνικών και εμπορικών περιπλοκών μεταξύ των προσωρινών αναδόχων και των εταίρων τους».

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις εξελίξεις, η κρατική υπηρεσία ολοκλήρωσε τη διαδικασία υποβολής προσφορών ORECRFP22-1 χωρίς να γίνουν τελικές αναθέσεις.

Η θέση της RWE

Στα αποτελέσματά της για το πρώτο εξάμηνο του 2024, η RWE αναφέρθηκε λεπτομερώς στο έργο και την ακύρωση και δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδίαζε να συμμετάσχει σε μία από τις επερχόμενες προσκλήσεις.

«Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς να γίνει τελική ανάθεση, καθώς ο κατασκευαστής ανεμογεννητριών ανακοίνωσε ότι η κατηγορία ανεμογεννητριών που είχε αρχικά προβλεφθεί για το έργο δεν ήταν πλέον διαθέσιμη. Η χρήση ενός διαφορετικού μοντέλου θα είχε αυξήσει το κόστος ανάπτυξης, καθιστώντας τη συμφωνία εκχώρησης μη βιώσιμη. Σχεδιάζουμε τώρα να συμμετάσχουμε σε μία από τις επερχόμενες προσκλήσεις υποβολής προσφορών το 2024 και το 2025 για να εξασφαλίσουμε μια νέα σύμβαση με όρους που να είναι σύμφωνοι με την αλλαγή», αναφέρει η RWE στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου του τρέχοντος.

Το έργο Community Offshore Wind 1.314 MW σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στον κόλπο της Νέας Υόρκης που εξασφάλισε για το έργο η κοινοπραξία της RWE Renewables με τη National Grid σε ομοσπονδιακή δημοπρασία το 2022.

Ολόκληρη η περιοχή μίσθωσης μπορεί να φιλοξενήσει 3,2 GW εγκατεστημένης υπεράκτιας αιολικής ισχύος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης