«Πράσινο φως» για σύστημα αποθήκευσης ΑΠΕ 49,9 MW στη Σκωτία

«Πράσινο φως» για σύστημα αποθήκευσης ΑΠΕ 49,9 MW στη Σκωτία

Πρόκειται για έργο που θα συλλέγει ενέργεια σε περιόδους που η παραγωγή υπερβαίνει τη ζήτηση - Σχεδιάστηκε για να ενισχύσει την τοπική βιοποικιλότητα

Το Συμβούλιο του Angus έδωσε τη συγκατάθεσή του για το Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας Dunmill των ΑΠΕ ισχύος 49,9 MW, που θα τοποθετηθεί σε οικόπεδο δίπλα στον Υποσταθμό Γέφυρα του Νταν.

Ο υποσταθμός βρίσκεται 5 χιλιόμετρα δυτικά του Montrose.

«Χαιρετίζουμε τη θετική απόφαση του συμβουλίου του Angus η οποία επιτρέπει στο Dunmill Energy Storage System να παίξει τον ρόλο του στην υποστήριξη των καθαρών στόχων μηδενικών εκπομπών στη Σκωτία, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία του δικτύου δικτύου», δήλωσε ο Peter Deeney.

Αυτή η εγκατάσταση θα παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου συστήματος που θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης στο δίκτυο του δικτύου.

Θα το κάνει αποθηκεύοντας ενέργεια σε περιόδους που η παραγωγή υπερβαίνει τη ζήτηση και στη συνέχεια θα την απελευθερώσει ξανά στο δίκτυο όταν η ζήτηση υπερβαίνει την παραγωγή.

Το έργο σχεδιάστηκε για να ενισχύσει την τοπική βιοποικιλότητα μέσω μέτρων όπως ένα σχέδιο προστασίας δέντρων και η φύτευση ιθαγενών δέντρων, με αποτέλεσμα καθαρό κέρδος βιοποικιλότητας 12% στις μονάδες οικοτόπων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης