Γερμανία: Ανακοινώθηκαν οι νικητές στο διαγωνισμό για 5,5 GW αιολικής ενέργειας

Γερμανία: Ανακοινώθηκαν οι νικητές στο διαγωνισμό για 5,5 GW αιολικής ενέργειας
Το επόμενο βήμα για τους πλειοδότες είναι να εισέλθουν στη διαδικασία έγκρισης του σχεδιασμού για την κατασκευή και λειτουργία των ανεμογεννητριών, καθώς και να υποβάλουν αίτημα για τη σύνδεση με το δίκτυο
Η Γερμανία ανακοίνωσε τους νικητές της δημοπρασίας υπεράκτιων αιολικών έργων για τρεις ζώνες έργων.

Η δημοπρασία αφορούσε τρεις περιοχές στη Βόρεια Θάλασσα με προγραμματισμένη συνολική παραγωγή 5,5 GW, οι οποίες είχαν προερευνηθεί από τη γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ναυτιλίας και υδρογραφίας.

Τα ποιοτικά κριτήρια του διαγωνισμού περιλάμβαναν την προθυμία καταβολής χρηματικού ποσού σε ευρώ για την αντίστοιχη περιοχή, ενώ έπαιξε επίσης ρόλο η απαλλαγή της υπεράκτιας επέκτασης από τον άνθρακα και η χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον.

Συνολικά υποβλήθηκαν πέντε προσφορές για τις τρεις περιοχές, μία για την περιοχή Ν-9.1 και από δύο για τις περιοχές Ν-9.2 και Ν-9.3.

Οι συμβάσεις για τις περιοχές N-9.1 και N-9.2 ανατέθηκαν στις Offshore Wind Four GmbH και Offshore Wind Two GmbH.

Και οι δύο αυτές εταιρείες είναι εταιρείες ειδικού σκοπού με έδρα το Έσσεν και αποτελούν κοινοπραξίες μεταξύ της γερμανικής εταιρείας κοινής ωφέλειας RWE και του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού TotalEnergies.

Τέλος, η σύμβαση για την περιοχή N-9.3 ανατέθηκε στην Waterekke Energy, η οποία συνδέεται με τη διαχειρίστρια εταιρεία Luxcara.

Η έναρξη λειτουργίας του αιολικού πάρκου N-9.1 προγραμματίζεται για το 2030, ενώ τα αιολικά πάρκα N-9.3 και N-9.2 αναμένεται να λειτουργήσουν το 2029 και το 2031, αντίστοιχα.

Το επόμενο βήμα για τους πλειοδότες είναι να εισέλθουν στη διαδικασία έγκρισης του σχεδιασμού για την κατασκευή και λειτουργία των ανεμογεννητριών, καθώς και να υποβάλουν αίτημα για τη σύνδεση με το δίκτυο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ναυτιλίας και Υδρογραφίας, τα έσοδα από τους υπεράκτιους διαγωνισμούς θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και σε μικρότερο βαθμό, για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον αλιείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης