Ην. Βασίλειο: Συνεργασία Boultbee Brooks - Infraland για 25 έργα ΑΠΕ

Ην. Βασίλειο: Συνεργασία Boultbee Brooks - Infraland για 25 έργα ΑΠΕ

Το αργότερο σε 3 χρόνια θα έχουν ενεργοποιηθεί

Η Boultbee Brooks (κατασκευάστρια εταιρεία ακινήτων) και η Infraland (επιχείρηση ανάπτυξης υποδομών χαμηλών εκπομπών άνθρακα) συνεργάζονται για την παραγωγή και την προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

Αμφότερες οι εταιρείες έχουν 5 χρόνια εμπειρίας σε έργα ΑΠΕ και αποφάσισαν να ενωθούν επίσημα με το νέο όνομα Infrabee.

Η επιχείρηση θα παρέχει λύσεις πράσινης ενέργειας μέσω μιας σειράς εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας και μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη γενικότερα, καθώς φαίνεται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην παγκόσμια μετάβαση σε έναν πιο βιώσιμο και φιλικό προς τον πλανήτη πόρο καυσίμου.

Αυτήν τη στιγμή έχουν προγραμματιστεί 25 τοποθεσίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο οι οποίες είτε βρίσκονται υπό ανάπτυξη είτε έτοιμες να κατασκευαστούν.

Οι 5 από αυτές αναμένεται να συνδεθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες και οι υπόλοιπες να ενεργοποιηθούν τα επόμενα 3 χρόνια.

Η Infrabee θα επιδιώξει επίσης να επεκτείνει το δίκτυο των ευρωπαίων εταίρων κοινοπραξίας μετά από τις πρώτες επιτυχίες μέσω του τοπικού εταίρου Perdix στην Ολλανδία.

Ο Nick Barber (Διευθυντής της Infrabee) δήλωσε:

«Η Infrabee είναι μια παγκόσμια συνεργασία μεταξύ οργανισμών που πιστεύουν στην παροχή λύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ παράλληλα πρωτοστατούν στην ανάπτυξη υποδομών χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι κάτι που μπορούμε να αφήσουμε μέχρι αύριο. Πρέπει να επενδύσουμε και να αναπτύξουμε την υποδομή που χρειαζόμαστε σήμερα έτσι ώστε όλοι μαζί να εξασφαλίσουμε το μέλλον του πλανήτη μας, πριν να είναι πραγματικά πολύ αργά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης