WoodMack: Η κοινοτική αγορά φωτοβολταϊκών των ΗΠΑ θα φτάσει τα 14 GW έως το 2029

WoodMack: Η κοινοτική αγορά φωτοβολταϊκών των ΗΠΑ θα φτάσει τα 14 GW έως το 2029

Θα προσφέρει εξοικονόμηση λογαριασμών - Η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου εξαρτάται από την επιτυχία των αναδυόμενων προγραμμάτων και την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση - Η ηλιακή αγορά θα αναπτυχθεί με μέσο ρυθμό 5% ετησίως έως το 2026 και θα συρρικνωθεί κατά 11% κατά μέσο όρο έως το 2029

Πάνω από 7 GWdc (θα φτάσει τα 14 GW) των συνολικών νέων κοινοτικών ηλιακών εγκαταστάσεων αναμένεται να κυκλοφορήσουν ηλεκτρονικά στις υπάρχουσες κρατικές αγορές των ΗΠΑ έως το 2029, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσίευσε η Wood Mackenzie (εταιρεία ενεργειακών δεδομένων και ανάλυσης) σε συνεργασία με την Ένωση για την Κοινοτική Ηλιακή Πρόσβαση (CCSA).

Στα οφέλη της κοινοτικής ηλιακής ενέργειας συμπεριλαμβάνεται η ικανότητά της να προσφέρει εξοικονόμηση λογαριασμών σε μικρές επιχειρήσεις και εργαζόμενες οικογένειες.

Οι αγωγοί του προγράμματος παραμένουν ισχυροί στις ώριμες κρατικές αγορές, γεγονός που υποστηρίζει τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη, σύμφωνα με τη μελέτη. Ωστόσο, οι ώριμες αγορές δεν μπορούν να διατηρήσουν την ετήσια ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, καθώς συνεχίζεται ο κορεσμός.

Η Wood Mackenzie προβλέπει ότι η εθνική κοινοτική ηλιακή αγορά θα αναπτυχθεί με μέσο ρυθμό 5% ετησίως έως το 2026 και στη συνέχεια θα συρρικνωθεί κατά 11% κατά μέσο όρο έως το 2029.


Δυνατότητα για μεγαλύτερη άνοδο μετά το 2026

Η διευρυμένη χωρητικότητα του προγράμματος και η δημιουργία νέων κρατικών αγορών έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν περαιτέρω άνοδο μετά το 2026, πρόσθεσε.

«Η κοινοτική αγορά ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ έχει τριπλασιαστεί σε μέγεθος από το 2020, αλλά η ανάπτυξη αρχίζει να επιβραδύνεται στις υπάρχουσες κρατικές αγορές.

Επιπλέον, η απόφαση του Μαΐου 2024 για την ηλιακή ενέργεια της κοινότητας της Καλιφόρνια είχε ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση κατά 14% στις πενταετείς εθνικές προοπτικές της Wood Mackenzie.

Χωρίς μια σημαντική είσοδο στην αγορά, όπως η Καλιφόρνια, η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας της κοινότητας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη θέσπιση νομοθεσίας για τη δημιουργία νέων κρατικών αγορών», δήλωσε η ανώτερη αναλύτρια στην Wood Mackenzie και επικεφαλής συντάκτρια της έκθεσης, Caitlin Connelly.


Σενάρια πενταετίας

Σύμφωνα με ένα σενάριο πρόβλεψης, οι πενταετείς προοπτικές της Wood Mackenzie αυξάνονται κατά 21% στις υπάρχουσες αγορές σε σύγκριση με το βασικό μοντέλο.

Είναι σημαντικό ότι τα εναλλακτικά σενάρια δεν λαμβάνουν υπόψη τη δημιουργία νέων κρατικών αγορών (το Οχάιο, η Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν) οι οποίες έχουν σημαντικό ενδιαφέρον και αγωγούς προ-ανάπτυξης.

Η Wood Mackenzie εκτιμά ότι η θέσπιση της προτεινόμενης νομοθεσίας στο Οχάιο, την Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν και σε 4 επιπλέον πιθανές κρατικές αγορές, θα οδηγήσει σε αύξηση τουλάχιστον 17% από τη βασική υπόθεση.

Κατά την εξέταση ενός σεναρίου πρόβλεψης ανοδικών περιπτώσεων για τις υπάρχουσες αγορές και την επιτυχή ψήφιση της νομοθεσίας σε όλες τις πιθανές αγορές, η σωρευτική εθνική προοπτική φτάνει τα 17,1 GWdc έως το 2029, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Connelly είπε: «Οι καρποί… του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού είναι πολυάριθμοι, αλλά δύσκολο να βασιστεί κανείς.

Τα σχέδια τελικής εφαρμογής δεν επιβεβαιώνονται, αλλά οι κατασκευαστές ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν ομοσπονδιακά κεφάλαια για να επεκταθούν σε νέες κρατικές αγορές, ακόμη και αν δεν υπάρχουν επίσημα κρατικά προγράμματα».

Σύμφωνα με την έκθεση, 3,6 GWdc κοινοτικής ηλιακής ενέργειας θα εξυπηρετεί συνδρομητές χαμηλού έως μέτριου εισοδήματος (LMI) έως το 2029.

Από το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Wood Mackenzie εκτιμά ότι 829 MWdc κοινοτικής ηλιακής ενέργειας εξυπηρετεί άμεσα τους συνδρομητές LMI.


Μερίδιο της κοινοτικής ηλιακής ενέργειας - Εξοικονόμηση λογαριασμών

Το μερίδιο της κοινοτικής ηλιακής δυναμικότητας που εξυπηρετεί συνδρομητές LMI αυξήθηκε από 2% το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε 12% την ίδια περίοδο του 2024.

Δεδομένης της διαθεσιμότητας της πίστωσης φόρου LMI, της χρηματοδότησης Solar for All και της εξέλιξης των απαιτήσεων LMI σε κρατικό επίπεδο, το μερίδιο της κοινοτικής ηλιακής ενέργειας που προορίζεται για συνδρομητές LMI θα αυξηθεί σε σχεδόν 25% έως το 2025.

«Ένα από τα καθοριστικά και μοναδικά οφέλη της κοινοτικής ηλιακής ενέργειας είναι η ικανότητά της να προσφέρει ουσιαστική εξοικονόμηση λογαριασμών σε μικρές επιχειρήσεις και εργαζόμενες οικογένειες οι οποίες το χρειάζονται περισσότερο.

Όχι μόνο η κοινοτική βιομηχανία ηλιακής ενέργειας εκπληρώνει αυτή την υπόσχεση, αλλά το κάνει με ρυθμό με τον στόχο μας να παρέχουμε 4 GWdc αποκλειστικής χωρητικότητας σε κατοίκους χαμηλού εισοδήματος έως το 2030.

Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς το «Ηλιακά για όλους»  θα επηρεάσει θετικά το όραμά μας ακόμα πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο Jeff Cramer (Διευθύνων Σύμβουλος της CCSA).

 

Οι συνδρομητές LMI διαχειρίζονται το μεγαλύτερο ποσοστό

Οι 3 κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης συνδρομητών διαχειρίζονται το 56% των συνολικών κοινοτικών συνδρομητών ηλιακής ενέργειας και το 71% των συνδρομητών LMI, υποστήριξε η Wood Mackenzie.

Οι συνδρομητές LMI παραμένουν οι πιο δαπανηροί στην απόκτηση με κόστος κατά μέσο όρο 113 $ ανά κιλοβάτ, 27% υψηλότερο από το μέσο κόστος για την απαίτηση οικιακών συνδρομητών εκτός LMI. Οι προγραμματιστές μπορούν να εξοικονομήσουν κόστος αναθέτοντας την απόκτηση και διαχείριση συνδρομητών σε τρίτες εταιρείες, αναφέρει η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης