Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: Συνεργασία Orsted - Mission Clean Energy για εγκαταστάσεις αποθήκευσης

ΗΠΑ: Συνεργασία Orsted - Mission Clean Energy για εγκαταστάσεις αποθήκευσης

Η δανέζικη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζει να επεκτείνεται στην Αμερική

Η Orsted (δανέζικη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας) έχει συνάψει μια στρατηγική συνεργασία με την Mission Clean Energy (κατασκευαστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποθήκευσης στην Αμερική) για την προώθηση 4 αυτόνομων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών συνολικής ισχύος 1GW σε όλη τη μεσοδυτική περιοχή των ΗΠΑ.

Η συνεργασία συμπληρώνει τις υπάρχουσες αναπτυξιακές προσπάθειες της Orsted, διευρύνοντας και διαφοροποιώντας το χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών που μπορεί να προσφέρει σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και άλλους πελάτες, δήλωσε η εταιρεία.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Mission Clean Energy στο πλαίσιο αυτής της μοναδικής συνεργασίας για να επιταχύνουμε την επέκταση των έργων αποθήκευσης σε όλη τη Midwest και να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιό μας τεχνολογιών και υπηρεσιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για πελάτες.

Η συνέχιση της επένδυσης και της δημιουργίας λύσεων αποθήκευσης είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση ενός ανθεκτικού και αξιόπιστου δικτύου και αυτή η συνεργασία με την Mission προωθεί αυτόν τον σημαντικό στόχο», δήλωσε ο James Giamarino (επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Orsted).

Η εκ Δανίας εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα χρησιμοποιήσει το κεφάλαιό της για να εξασφαλίσει και να διατηρήσει θέσεις ουράς διασύνδεσης για τα 4 έργα αποθήκευσης που ανήκουν στην Mission, ενώ η τελευταία θα συνεχίσει να ηγείται της ανάπτυξης των έργων. Οι εταίροι υπέβαλαν αιτήσεις διασύνδεσης για τα προγράμματα, συνολικής ισχύος 1GW, στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Συστήματος της Μέσης Ηπείρου (MISO) Κεντρικό και Βορρά.

Η Orsted θα έχει την επιλογή να αποκτήσει μερίδιο ιδιοκτησίας στα έργα καθώς αυτά θα προχωρούν.

«Η συνεργασία με την Orsted σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Mission Clean Energy.

Η Orsted είναι ένας ιδανικός συνεργάτης για να συμπληρώσει τις αναπτυξιακές μας δυνατότητες με την ισχύ του ισολογισμού και την υποστήριξη χορηγιών.

Η συνδυασμένη τεχνογνωσία και οι πόροι μας θα επιταχύνουν αυτά τα έργα και θα προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις καθαρής ενέργειας στην περιοχή MISO», δήλωσε ο Max Bakker (Διευθύνων Σύμβουλος της Mission Clean Energy).

Η Orsted ανέφερε ότι η συμφωνία δημιουργεί πρόσβαση σε πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που προσθέτουν στον αγωγό ανάπτυξής της, ενισχύοντας τη στρατηγική εστίαση του προγραμματιστή στην αύξηση της αποθήκευσης μαζί με την αιολική και ηλιακή ενέργεια και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τους πελάτες.


Άλλα έργα της Orsted στις ΗΠΑ

Εκτός από την ανάπτυξη στα μεσοδυτικά, η Orsted θα συνεχίσει να αναζητά ευκαιρίες για επέκταση της χωρητικότητας αποθήκευσης σε όλες τις ΗΠΑ.

 Η πρωτοβουλία είναι η πρώτη αυτόνομη συνεργασία αποθήκευσης μπαταριών του Δανού κατασκευαστή τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως, βασιζόμενη στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο έργων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης που βρίσκονται σε κοινή θέση.

Αυτό περιλαμβάνει το έργο αποθήκευσης 40 MW στο Permian Solar Center στο Δυτικό Τέξας και το έργο αποθήκευσης 300 MW/1200 MWh στο Eleven Mile Solar Center στην Αριζόνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης