Δάνειο 50 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στην Recurrent Energy για έργα ΑΠΕ στην Ιταλία

Δάνειο 50 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στην Recurrent Energy για έργα ΑΠΕ στην Ιταλία

Η διευκόλυνση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα βοηθήσει στην προώθηση της ηλιακής ενέργειας

Η Recurrent Energy (θυγατρική της Canadian Solar), ανακοίνωσε το επιτυχές οικονομικό κλείσιμο με δάνειο 50 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Η εγκατάσταση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και την κατασκευή χαρτοφυλακίου ηλιακής ενέργειας στην Ιταλία.

Το δάνειο, πενταετούς διάρκειας, ευθυγραμμίζεται με τις δανειοδοτικές προτεραιότητες της ΕΤΕπ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), τη Δράση για το Κλίμα και την Κοινωνική και Οικονομική Συνοχή.

Αυτή η συναλλαγή ενισχύει την ηγετική θέση της Recurrent Energy στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια της Ιταλίας, ενισχύοντας την ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας και υποστηρίζοντας τους στόχους της Ευρώπης για μειωμένες εκπομπές και αυξημένη ενεργειακή ανεξαρτησία, είπε ο κατασκευαστής.

 

Δέσμευση για πιο βιώσιμη οικονομία στην Ευρώπη και όχι μόνο

Ο Ismael Guerrero (Διευθύνων Σύμβουλος της Recurrent Energy), δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την τραπεζική μας σχέση με μια οντότητα όπως η ΕΤΕπ.

Αυτή η συναλλαγή είναι ένα κομβικό βήμα προς τον στόχο μας να γίνουμε ένας από τους μεγαλύτερους Ανεξάρτητους Παραγωγούς Ενέργειας (IPP) παγκοσμίως.

Συντάσσεται με τη δέσμευσή μας για την προώθηση μιας πιο βιώσιμης οικονομίας στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν.

Ανυπομονούμε να οικοδομήσουμε μια μακροπρόθεσμη σχέση με την ΕΤΕπ για την υποστήριξη των αμοιβαίων στόχων μας».

 

Έργα της Recurrent Energy στην Ιταλία την τελευταία 7ετία

Η Recurrent Energy επεκτείνει την παρουσία της στην Ιταλία από το 2017.

Πρόσφατα εγκαινίασε το ηλιακό φωτοβολταϊκό έργο Anguillara ισχύος 51 MW που βρίσκεται στη Marsala της Σικελίας της Ιταλίας, καθιστώντας τη χώρα σημείο αναφοράς για τα έργα της στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Recurrent Energy διαθέτει επί του παρόντος έναν αγωγό στην EMEA που περιλαμβάνει 10,3 GWp σε ηλιακά φωτοβολταϊκά και 32,8 GWh σε αποθήκευση ενέργειας μπαταρίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης