Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Macquarie αποκτά το 100% της National Gas στην Βρετανία

Η Macquarie αποκτά το 100% της National Gas στην Βρετανία
Ο παγκόσμιος όμιλος επενδυτικής τραπεζικής και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αποσκοπεί στη μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στο καθαρό μηδέν μέσω εστιασμένων επενδύσεων για την ανάπτυξη ενός βασικού δικτύου υδρογόνου

Η Macquarie Asset Management (παγκόσμιος όμιλος επενδυτικής τραπεζικής και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών), μέσω των διαχειριζόμενων μετοχών και κεφαλαίων της, ανακοίνωσε στις 26/7 ότι άσκησε το δικαίωμά της να αποκτήσει το υπόλοιπο 20% των μετοχών της National Gas που κατέχει η National Grid.

Η National Gas κατέχει και διαχειρίζεται το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου μήκους 7.660 χιλιομέτρων, μεταφέροντας με ασφάλεια και αξιοπιστία ενέργεια σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας, μεγάλες βιομηχανίες και σπίτια.

Επίσης κατέχει και διατηρεί πάνω από 6 εκατομμύρια οικιακούς, βιομηχανικούς και εμπορικούς μετρητές αερίου σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής, μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Macquarie Asset Management θα κατέχει το 100% της National Gas.

Η απόκτηση του εναπομείναντος ποσοστού 20% της National Grid στο National Gas, έχει συμφωνηθεί με ισοδύναμους οικονομικούς όρους, μετά από ορισμένες προσαρμογές, με τις αρχικές και επακόλουθες επενδύσεις της κοινοπραξίας στην εταιρεία που ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2023 και τον Μάρτιο του 2024, αντίστοιχα.


Ο Will Price (Επικεφαλής Utilities για Macquarie Asset Management στην EMEA), δήλωσε:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη National Grid για τη συνεργασία της τα τελευταία δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων συνεχίσαμε να επενδύουμε στη National Gas και υποστηρίζουμε τον συνεχή ρόλο της εταιρείας στην παρέχοντας ασφαλή και αξιόπιστη παροχή φυσικού αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς χρήστες ενέργειας σε όλη τη Βρετανία.

Αυτή η συναλλαγή υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στη National Gas και τον κρίσιμο ρόλο (που τονίστηκε ξανά αυτόν τον μήνα τόσο από τον Διαχειριστή του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας όσο και από την Ofgem) πιστεύουμε ότι η υποδομή του θα συνεχίσει να παίζει καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο επιτυγχάνει τους φιλόδοξους στόχους του για την ενεργειακή ασφάλεια και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές».

Μετά την αρχική επένδυση της κοινοπραξίας και τη δημιουργία της National Gas τον Ιανουάριο του 2023, η εταιρεία παρέμεινε επικεντρωμένη στην παροχή των βασικών της υπηρεσιών ενώ προχωρά σε πρωτοβουλίες που εστιάζουν στο μέλλον, όπως το Project Union και το FutureGrid.

Αυτές οι πρωτοβουλίες στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι η υποδομή που λειτουργεί από την National Gas μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως για την υποστήριξη της μετάβασης του Ηνωμένου Βασιλείου στο καθαρό μηδέν μέσω εστιασμένων επενδύσεων για την ανάπτυξη ενός βασικού δικτύου υδρογόνου.

Η ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής αναμένεται έως το 1ο τρίμηνο του 2025, με την επιφύλαξη της ικανοποίησης των συνήθων όρων κλεισίματος και των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης