Ενέργεια

Eni: Υψηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη της στο τρίμηνο – Στα 1,7 δισ. δολάρια

Eni: Υψηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη της στο τρίμηνο – Στα 1,7 δισ. δολάρια
Ο τομέας εξερεύνησης και παραγωγής ανακοίνωσε προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ύψους 3,53 δισ. ευρώ
Ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις τα κέρδη που ανακοίνωσε ο ιταλικός κολοσσός Eni για το β’ τρίμηνο, γεγονός που ώθησε την εταιρεία να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το έτος.

Πιο αναλυτικά, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του ομίλου έφτασαν τα 1,52 δισ. ευρώ (1,7 δισ. δολάρια) το δεύτερο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,46 δισ. ευρώ.

Ο τομέας εξερεύνησης και παραγωγής ανακοίνωσε προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ύψους 3,53 δισ. ευρώ, τα οποία κατέγραψαν άνοδο κατά 26% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες παλεύουν με τους ανταγωνιστές τους καθώς και τον αρνητικό αντίκτυπο των χαμηλών τιμών του φυσικού αερίου, όπως και την πτώση των περιθωρίων διύλισης λόγω της αδύναμης ζήτησης καυσίμων, έναντι της θετικής επίδρασης των υψηλότερων τιμών του αργού εν μέσω των περικοπών της προσφοράς του ΟPEC+.

Για την Eni, τα θετικά αποτελέσματα υπερέβησαν τα αρνητικά, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Eni αύξησε τον ετήσιο στόχο της για τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων κατά 1 δισ. ευρώ, σε περίπου 15 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο τρίμηνο, η Eni ήρθε σε συμφωνία για την πώληση των upstream περιουσιακών στοιχείων της στην Αλάσκα, ανακοινώνοντας ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με την KKR ώστε να πωλήσει το μερίδιό της στη μονάδα βιοκαυσίμων Enilive.

Χάρη σε αυτές τις κινήσεις, η Eni αναμένει να μειώσει σημαντικά το δείκτη του χρέους ως προς τα ίδια κεφάλαια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης