Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο από τη Βουλγαρία θα εισάγει η Ουγγαρία μετά το μπλόκο στη Lukoil

Πετρέλαιο από τη Βουλγαρία θα εισάγει η Ουγγαρία μετά το μπλόκο στη Lukoil
Την είδηση έκανε γνωστή ο Ούγγρος ΥΠΕΞ
Στη Βουλγαρία στρέφεται πλέον η Ουγγαρία για την κάλυψη των αναγκών της σε πετρέλαιο, ύστερα από την απόφαση της Ουκρανίας να διακόψει τις ροές του ρωσικού «μαύρου χρυσού» της Lukoil από τα εδάφη της προς τους Ευρωπαίους πελάτες.

Η Σόφια από πλευράς της, έχει προσφέρει στην Ουγγαρία βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που προκαλεί η απαγόρευση στη χώρα, όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο.

«Η Βουλγαρία, ως αληθινός φίλος και αξιόπιστη χώρα διέλευσης, βοηθά στην ασφάλεια των ενεργειακών προμηθειών της Ουγγαρίας», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σιγιάρτο, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για το διεθνές εμπόριο της χώρας του.

Στην ανάρτησή του δημοσίευσε φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον υπηρεσιακό υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας Βλαντιμίρ Μαλίνοφ. «Πέρσι, 5,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου έφθασαν στην Ουγγαρία μέσω Βουλγαρίας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, και φέτος καταφέραμε να αγοράσουμε 3,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα», πρόσθεσε ο Σιγιάρτο.

Συμφωνούμε ότι η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει την ενεργειακή ασφάλεια των χωρών της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης συμβάλλοντας στην ανάπτυξη υποδομών, σημειώνει ο Σιγιάρτο.

Εντωμεταξύ, από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικής πολιτικής κατέστη σαφές ότι η Ουγγαρία έχει δεσμευτεί για μια πρόσφατη απόφαση σχετικά με το πρόβλημα της ένταξης της Βουλγαρίας στο Σένγκεν με τα χερσαία σύνορα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης