Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση 6% στα κέρδη της TotalEnergies το β' τρίμηνο

Πτώση 6% στα κέρδη της TotalEnergies το β' τρίμηνο
Τα κέρδη τα τελευταία τρίμηνα έχουν μειωθεί από τα επίπεδα-ρεκόρ του 2022
Ο γαλλικός κολοσσός TotalEnergies ανακοίνωσε την πτώση κατά 6% στα κέρδη του για το β’ τρίμηνο, μια πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, εξαιτίας των μειωμένων πωλήσεων διυλισμένων προϊόντων και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο ανήλθαν στα 4,7 δισ. δολάρια, από 4,96 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και από τα 5,1 δισ. δολάρια που είχε το πρώτο τρίμηνο.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα έσοδα θα παραμείνουν αμετάβλητα στα 4,96 δισ. δολάρια σε έκθεση που δημοσίευσε νωρίτερα η LSEG.

Η Total, η οποία βασίζει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της στην παραγωγή και τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, είναι η πρώτη μεγάλη δυτική ενεργειακή εταιρεία που ανακοίνωσε αποτελέσματα για το εξάμηνο.

Μετρίως απογοητευτικά τα αποτελέσματα

Από πλευράς του ο Biraj Borkhataria, ερευνητής της RBC Europe, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν «μετρίως απογοητευτικά».

Τα κέρδη τα τελευταία τρίμηνα έχουν μειωθεί από τα επίπεδα-ρεκόρ του 2022, οπότε και είχαν εκτιναχθεί λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο παραμένουν και πάλι πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα, μιας και η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται, ιδίως για το LNG.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως η χαμηλότερη ζήτηση για διυλισμένα προϊόντα επιβαρύνει τα κέρδη του ομίλου.

Μικρή η ζήτηση και για το ντίζελ

Η χαμηλή ζήτηση ντίζελ στην Ευρώπη συνεχίζει να επηρεάζει τα περιθώρια διύλισης, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές καθώς ομαλοποιείται η αστάθεια της αγοράς μετά τη διακοπή της ρωσικής προσφοράς.

Η εταιρεία δήλωσε ωστόσο ότι θα αγοράσει μετοχές αξίας έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίτο τρίμηνο, ενώ επιβεβαίωσε το guidance για επενδύσεις μεταξύ 17 και 18 δισ. δολαρίων για το έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης