Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Montel: Υποτονικές μέχρι το φθινόπωρο οι εισαγωγές LNG της ΕΕ

Montel: Υποτονικές μέχρι το φθινόπωρο οι εισαγωγές LNG της ΕΕ
Οι αφίξεις LNG τον Ιούνιο σημείωσαν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Kpler
Οι ευρωπαϊκές εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου θα παραμείνουν υποτονικές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τις ασιατικές τιμές να προσφέρουν μεγάλο premium σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, αν και ο ανταγωνισμός για το υγρό καύσιμο όσο πλησιάζει ο χειμώνας θα στηρίξει τις τιμές, δήλωσαν αναλυτές στο Montel σήμερα (24/7).

Οι εισαγωγές LNG τον Ιούλιο στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τουρκίας, πρόκειται να αγγίξουν νέο μηνιαίο χαμηλό, περίπου στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2021, πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Οι αφίξεις LNG τον Ιούνιο σημείωσαν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Kpler.

Το υγρό καύσιμο αντ' αυτού κατευθύνεται κυρίως προς την Ασία, όπου η ζήτηση παραμένει ισχυρή εν μέσω υψηλών καλοκαιρινών θερμοκρασιών και ζήτησης για ψύξη.

«Οι ασιατικές τιμές ήταν πάνω από τις ευρωπαϊκές καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα περιμέναμε ότι αυτό θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν», δήλωσε ο αναλυτής της Icis LNG, Alex Froley.

Σε καλούς ρυθμούς η αποθήκευση

Αν και η αποθήκευση προχωράει με καλούς ρυθμούς και «η Ευρώπη μπορεί να αντέξει να χάσει κάποιο μερίδιο αγοράς από την Ασία, δεν μπορεί να μείνει τόσο πίσω από την Ασία», δήλωσε ο Froley.

Οι αποθήκες της ΕΕ ήταν την τελευταία φορά γεμάτες με πάνω από 83%, αλλά ελαφρώς κάτω από τα περσινά επίπεδα, σύμφωνα με την Gas Infrastructure Europe.

Οι παρατηρητές της αγοράς αναμένουν ότι θα είναι πλήρως γεμάτη ήδη από τον Σεπτέμβριο, πριν από τον στόχο της ΕΕ για την 1η Νοεμβρίου να φθάσει το 90%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης