Τελευταία Νέα

Iberdrola: Αύξηση 64% στα κέρδη εξαμήνου – Αυξημένες οι επενδύσεις στις ΑΠΕ

Iberdrola: Αύξηση 64% στα κέρδη εξαμήνου – Αυξημένες οι επενδύσεις στις ΑΠΕ
Η συνολική πράσινη ισχύς φτάνει τα 43.400 MW, εκ των οποίων τα 3.100 MW προστέθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες
 Η ισπανική εταιρεία κοινής ωφέλειας Iberdrola κατέγραψε αύξηση των καθαρών κερδών κατά 64% σε ετήσια βάση στα 4,1 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους, κυρίως χάρη στην πώληση των δραστηριοτήτων της στο Μεξικό. 

Την ίδια στιγμή, το 41% άγγιξαν οι επενδύσεις της Iberdrola σε έργα ΑΠΕ κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2024, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ισπανικής εταιρείας.

Οι επενδύσεις ύψους 2,16 δισεκατομμυρίων ευρώ αφορούσαν τα νέα υπεράκτια αιολικά πάρκα Vineyard Wind 1, East Anglia THREE, Baltic Edge και Windanker.

Σύμφωνα με το renews.biz, το χαρτοφυλάκιο της Iberdrola περιλαμβάνει 2,3 GW υπεράκτια αιολικά εν λειτουργία μέχρι τον Ιούνιο του 2024, διατηρώντας, ταυτόχρονα, τον στόχο για 4,8 GW μέχρι τα τέλη του 2026, όπως αναφέρει το business plan της εταιρείας.

Επιπρόσθετα, η νέα εγκατεστημένη ισχύς χερσαίων και υπεράκτιων αιολικών πάρκων περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του Saint-Brieuc, υπεράκτιου αιολικού πάρκου στη Γαλλία.

Η συνολική «πράσινη» ισχύς φτάνει τα 43.400 MW, εκ των οποίων τα 3.100 MW προστέθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Η ισπανική εταιρεία ανάπτυξης έργων ΑΠΕ ανέφερε ότι η ισχυρή λειτουργική απόδοση στον τομέα των δικτύων σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες στα έργα ΑΠΕ οδήγησαν σε αύξηση των EBITDA από 7,56 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε 9,61 δισεκ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο φέτος.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι υπήρξε σημαντική απόδοση των ΑΠΕ στην Ισπανία, ξεπερνώντας τις 18.500 GWh κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, ήτοι αύξηση 21%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης