Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο Athens Riviera Summit και ο Abdulla Balalaa - Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΑΕ

Στο Athens Riviera Summit και ο Abdulla Balalaa - Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΑΕ
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Ενέργεια και την Αειφορία, Abdulla Balalaa συμμετείχε στο Athens Riviera Summit 2024 που πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, στη Βουλιαγμένη.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η πρόεδρος του Athens Riviera Summit, Ιωάννα Σαμπράκου, ο Abdulla Balalaa συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου και συμμετείχε μαζί με τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, στο Διάλογο «Επενδύοντας στην Ενεργειακή Ασφάλεια: Strategic Energy Partnerships, the Path to the Green Transition & Effective Economic Cooperation in Unstable Times», με συντονίστρια την δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου.

Οι Υπουργοί επιβεβαίωσαν την ισχυρή στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ, τονίζοντας την εξέχουσα διεθνή θέση των ΗΑΕ στον ενεργειακό τομέα, τον καθοριστικό ρόλο της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια και τις σημαντικές δυνατότητες επενδύσεων στο ελληνικό τοπίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με αφορμή την συμφωνία της Masdar με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που αποτελεί απόδειξη της προηγμένης διμερούς συνεργασίας και της ισχυρής ψήφου εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, αρκετές διμερείς συναντήσεις με πολλούς Έλληνες ομολόγους του επικεντρώθηκαν στην εμβάθυνση των οικονομικών δεσμών Ελλάδας-ΗΠΑ, τις ενεργειακές συνεργασίες και την επενδυτική συνεργασία.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Abdulla Balalaa, τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών για την Ενέργεια και την Αειφορία, επίσης Πρόεδρο της Masdar City, που τίμησε την εναρκτήρια Ετήσια Σύνοδο Κορυφής της Αθηναϊκής Ριβιέρας με την υψηλή παρουσία, τη συμμετοχή και τις γνώσεις του», τόνισε στην ανάρτησή της η κα Σαμπράκου.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης