Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην ABL ανατέθηκε η ενεργειακή διασύνδεση Ισπανίας - Γαλλίας

Στην ABL ανατέθηκε η ενεργειακή διασύνδεση Ισπανίας - Γαλλίας

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Κρίσιμα τέτοια έργα στα σύγχρονα ενεργειακά συστήματα

Η ABL (κορυφαία ανεξάρτητη παγκόσμια εταιρεία παροχής συμβουλών στον τομέα της ενέργειας και της ναυτιλίας η οποία εργάζεται στην ενέργεια και τους ωκεανούς για να εξαλείψει τον κίνδυνο και να οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση) έχει σύμβαση με την INELFE (INterconexión ELéctrica Francia-España) για την παροχή υπηρεσιών έρευνας θαλάσσιας εγγύησης (MWS) και την επίβλεψη της υπεράκτιας μεταφοράς και εγκατάστασης της διασύνδεσης Βισκαϊκών μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας.

 

Λεπτομέρειες για το έργο

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι PCI (Project of Common Interest) και συνίσταται στην εγκατάσταση των διασυνδέσεων μεταξύ του υποσταθμού Gatika κοντά στο Μπιλμπάο της Ισπανίας και του υποσταθμού Cubnezais στη γαλλική περιοχή της Ακουιτανίας.

Θα αποτελείται από 4 καλώδια, 2 ανά ζεύξη και θα έχει χωρητικότητα μετάδοσης 2 x 1000 MW.

Συνολικά, θα εγκατασταθούν σχεδόν 400 km χερσαίων και κυρίως υποθαλάσσιων καλωδίων διασύνδεσης με τεχνολογία HVDC.

Το αντικείμενο εργασίας της ABL περιλαμβάνει την ανασκόπηση τεχνικών εγγράφων όλων των διαδικασιών, σχεδίων και υπολογισμών που σχετίζονται με εγγυημένες λειτουργίες, έρευνα καταλληλότητας του προτεινόμενου στόλου, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών δυναμικής τοποθέτησης (DP) όπου χρειάζεται, και επιτόπια παρακολούθηση στις υπεράκτιες δραστηριότητες.

Το έργο έχει ανατεθεί στις επιχειρήσεις της ABL στη Γαλλία, με έδρα το Παρίσι. Θα υποστηρίζεται από τις ομάδες MWS της ABL τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ισπανία.

 

Κρίσιμος ο ρόλος των διασυνδέσεων στα σύγχρονα ενεργειακά συστήματα

Ο Hugues Delanoue (Διευθύνων Σύμβουλος της ABL στη Γαλλία) δήλωσε:

«Οι διασυνδέσεις διαδραματίζουν ολοένα και πιο κρίσιμο ρόλο στα σύγχρονα ενεργειακά μας συστήματα.

Ενισχύουν την ενεργειακή μας ασφάλεια, βελτιώνουν το κόστος και την ενεργειακή απόδοση και διευκολύνουν τη μεγαλύτερη ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα ηλεκτρικά συστήματα.

Το ιστορικό μας ιστορικό καλύπτει την εμπειρία υποστήριξης της κατασκευής μερικών από τα σημαντικότερα έργα διασύνδεσης στον κόσμο στην Ευρώπη, την Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία-Ειρηνικό.

Εν ολίγοις, έχουμε την εμπειρία και την τεχνική τεχνογνωσία για να υποστηρίξουμε αυτό το δύσκολο έργο».


Σχετικά με την INELFE

Η INELFE είναι η κοινή εταιρεία που ιδρύθηκε από τους φορείς εκμετάλλευσης συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας και της Ισπανίας, Réseau de Transport d'Électricité και Red Eléctrica de España.

Είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και την ενεργοποίηση των γαλλο-ισπανικών γραμμών διασύνδεσης (πρώτα Baixas-Santa Llogaia και τώρα Βισκαϊκός Κόλπος) για την αύξηση της ικανότητας ανταλλαγής μεταξύ της Ιβηρικής Χερσονήσου και της υπόλοιπης Ευρώπης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης