Τελευταία Νέα

Τρίκαλα: Προβληματισμό προκαλεί η εγκατάσταση 26 ανεμογεννητριών στην Πίνδο

Τρίκαλα: Προβληματισμό προκαλεί η εγκατάσταση 26 ανεμογεννητριών στην Πίνδο
Το τραγικό παράδειγμα του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον Θύαμο και στο Περδικάκι, είναι χαρακτηριστικό και διδακτικό του εγκλήματος που προωθείται στον Ασπροπόταμο
Για περιβαλλοντικό έγκλημα κάνουν λόγο τοπικά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλίας, σχετικά με την εγκατάσταση 26  ανεμογεννητριών στην κοιλάδα του Ασπροποτάμου του νομού Τρικάλων στην νότια πλευρά της οροσειράς της Πίνδου.
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών και φορέων, τα αιολικά στην εν λόγω τοποθεσία, δεν θα προκαλέσουν μόνο προβλήματα στο οικοσύστημα, αλλά θα ακυρώσουν και κάθε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
 
Δεν είναι μόνο τα χωματουργικά έργα που απαιτούνται για την τοποθέτηση των τεράστιων βάθρων στις κορυφές των βουνών, αλλά κυρίως οι δρόμοι(16 μέτρα ακτίνα στροφής) που χρειάζονται να ανοιχτούν μέσα από παρθένα δάση για να μεταφερθούν οι ανεμογεννήτριες.
 
Το τραγικό παράδειγμα του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον Θύαμο και στο Περδικάκι, είναι χαρακτηριστικό και διδακτικό του εγκλήματος που προωθείται στον Ασπροπόταμο.
 
Ερωτηματικά πάντως δημιουργεί στους πολίτες η παντελής απουσία των ισχυρών σε άλλες περιπτώσεις οικολογικών κινημάτων όπου προωθείται η σχεδιάζεται τοποθέτηση ΑΠΕ, ακόμη και σε προστατευμένες περιοχές.
 
www.worldenergynews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης