Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ενέργεια από φωτοβολταϊκά θα προμηθεύεται η Air France

Ενέργεια από φωτοβολταϊκά θα προμηθεύεται η Air France
Ο γαλλικός ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές Technique Solaire ανακοίνωσε την υπογραφή δύο συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA)
Η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France συνήψε συμφωνία με την επίσης γαλλική Technique Solaire Group για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακά πάρκα ισχύος 11 MWp για τις κτιριακές της εγκαταστάσεις.

Ο γαλλικός ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές Technique Solaire ανακοίνωσε την Πέμπτη (18/7) την υπογραφή δύο συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA).

Βάσει αυτών, θα παρέχονται στην Air France περισσότερες από 13 GWh πράσινης ενέργειας για 20 χρόνια «σε σταθερή και ανταγωνιστική μακροπρόθεσμη τιμή», με την ετήσια προμήθεια να καλύπτει περίπου το 10% της συνολικής ετήσιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας των κτιρίων της.

Μέρος αυτής της ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στην κοινότητα Saint Priest Taurion της περιφέρειας Nouvelle-Aquitaine.

Η δεύτερη συμφωνία συνδέεται με την παραγωγή ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 6 MW στο Pouille, στο διαμέρισμα Vendee της δυτικής Γαλλίας.

Οι δύο μονάδες θα έχουν συνδυασμένη παραγωγή πάνω από 13 GWh ετησίως.

Οι PPA θα τεθούν σε ισχύ το 2025 και το 2026, αντίστοιχα.

«Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε αυτού του είδους τις συμβάσεις, καθώς είμαστε πεπεισμένοι για τη σημασία και τις δυνατότητες αυτού του οικονομικού μοντέλου για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης», δήλωσε ο Thomas de Moussac, συνιδρυτής της Technique Solaire, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι PPA θα βοηθήσουν τον γαλλικό όμιλο να επιτύχει τον στόχο του να έχει σε λειτουργία δυναμικότητα 4 GW έως το 2030.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης