Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

ΛΑΡΚΟ: Οριστικό τέλος για τους εργαζομένους

ΛΑΡΚΟ: Οριστικό τέλος για τους εργαζομένους
Όψιμο ενδιαφέρον καταγράφεται τελευταία για την τύχη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, παρότι η οριστική απόλυσή τους ήταν προδιαγεγραμμένη ήδη από το 2022.

Για την ιστορία, στις 28 Ιουλίου του 2022 οι συμβάσεις των εργαζομένων είχαν καταγγελθεί και οι εργαζόμενοι έλαβαν αποζημιώσεις συνολικού ύψους 24 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στην συνέχεια μέχρι να αναλάβει τη διαχείριση ο νέος επενδυτής  και να ετοιμαστούν τα προγράμματα της ΔΥΠΑ που θα αφορούσαν την εκπαίδευση και απασχόληση των απολυμένων, αλλά και λόγω των τότε αντιδράσεων, αποφασίστηκε να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να πληρώνονται. Έτσι από τις 28 Ιουλίου 2022 έως και τις 10 Απριλίου 2024 ο Ειδικός Διαχειριστής σύναψε μαζί τους επτά τρίμηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Τον Απρίλιο, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τερματισμό αυτού του καθεστώτος και υιοθέτηση ενός συστήματος μεταβατικής κάλυψης των εργαζομένων και δόθηκε μια  τελευταία παράταση έως τις 12 Μαΐου 2024, με την προοπτική ότι στη συνέχεια θα εντάσσονταν στο πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν  ασφαλιστικά μέτρα και με προσωρινή διαταγή του αρμόδιου δικαστηρίου κέρδισαν τη διατήρηση των θέσεων τους μέχρι την εκδίκασή τους. Έτσι συνέχισαν να πληρώνονται έως και τα μέσα Ιουλίου. Στις 18 Ιουνίου η υπόθεση εξετάστηκε και η απόφαση του Δικαστηρίου εκδόθηκε στις 12 Ιουλίου κατά των εργαζομένων. Έτσι οριστικά από τις 13 Ιουλίου έπαψαν να εργάζονται στη νικελοβιομηχανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης