Τελευταία Νέα

Ισπανία: Nέο σχέδιο 2,3 δισ. ευρώ για τη στήριξη της βιομηχανίας πράσινου υδρογόνου και ΑΠΕ

Ισπανία: Nέο σχέδιο 2,3 δισ. ευρώ για τη στήριξη της βιομηχανίας πράσινου υδρογόνου και ΑΠΕ

 Ενίσχυση για την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια

 

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα νέο σχέδιο ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της μετάβασης της χώρας στην καθαρή ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων για βιομηχανίες πράσινης ενέργειας και υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το σχέδιο θα περιλαμβάνει επίσης μέτρα για να βοηθήσει τη γεωργία, τις υποδομές και τα χωριά να μεταβούν στην πράσινη ενέργεια, είπε ο Σάντσεθ σε ομιλία του στην Κάτω Βουλή.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο σχέδιο.
Η Ισπανία έχει τοποθετηθεί ως ηγέτης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενη την άφθονη ηλιοφάνεια και τους δυνατούς ανέμους για την παραγωγή ενέργειας.
Με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να σπάνε ρεκόρ, η χώρα διεκδικεί τώρα να είναι ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς στην περιοχή πράσινου υδρογόνου που παράγεται από ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Μαδρίτη ενέκρινε ένα πακέτο επιδοτήσεων ύψους 794 εκατομμυρίων ευρώ για μεγάλα έργα πράσινου υδρογόνου στη χώρα με δυνητική συνολική ισχύ ηλεκτρόλυσης 652 μεγαβάτ.

Οι επιδοτήσεις είναι ζωτικής σημασίας για έργα πράσινου υδρογόνου λόγω του υψηλού κόστους και δεν είναι ανταγωνιστικές χωρίς δημόσια στήριξη.
Το σχέδιο στρατηγικής της Ισπανίας για το κλίμα περιλαμβάνει στόχο για το 2030 11 gigawatts (GW) για ηλεκτρολύτες, έναντι 4 GW που ήταν προηγουμένως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης