Τελευταία Νέα

Iberdrola: Αύξηση 13% στην παραγωγή ενέργειας των ΑΠΕ της στο β’ τρίμηνο

Iberdrola: Αύξηση 13% στην παραγωγή ενέργειας των ΑΠΕ της στο β’ τρίμηνο
Η Βραζιλία ήταν η μόνη χώρα στην οποία η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μειώθηκε
Η ισπανική Iberdrola SA είδε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανανεώσιμες πηγές της παγκοσμίως να αυξάνεται κατά 12,6% σε ετήσια βάση σε 21.145 GWh κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος, σύμφωνα με την τελευταία ενεργειακή έκθεση που δημοσίευσε.

Εξετάζοντας το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι υπεράκτιες και χερσαίες αιολικές, υδροηλεκτρικές και μίνι υδροηλεκτρικές, ηλιακές μονάδες και κυψέλες καυσίμου της Iberdrola σε όλο τον κόσμο παρήγαγαν συνολικά 45.181 GWh, αυξημένες κατά 5,3%, αναφέρει η έκθεση.

Η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυξήθηκε σε όλες σχεδόν τις αγορές της Iberdrola και στις δύο περιόδους αναφοράς σε σύγκριση με τις τιμές του προηγούμενου έτους, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να καταγράφονται στην Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, το Μεξικό.

Η Βραζιλία ήταν η μόνη χώρα στην οποία η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μειώθηκε κατά 17,3% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο και κατά 28,9% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, λόγω της μείωσης της εγκατεστημένης υδροηλεκτρικής ισχύος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης