Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Τι είπε για ακρίβεια, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, Novartis, Κυπριακό και Πολάκη

Μητσοτάκης: Τι είπε για ακρίβεια, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, Novartis, Κυπριακό και Πολάκη

Τελευταία προειδοποίηση προς τους γιατρούς

 

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε την απόφασή του να επιβάλει τέλος δύο μηνών στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να επιδοτηθεί η κατανάλωση των νοικοκυριών για τον μήνα Αύγουστο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ιδιωτών γιατρών που καλούνται να κάνουν εφημερίες στα νοσοκομεία της ΕΣΥ, ο πρωθυπουργός είπε ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση, στέλνοντας το μήνυμα ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ένας δρόμος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στις εσωκομματικές επικρίσεις από τους πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι διαφωνεί σε κάποιες απόψεις μαζί τους, τονίζοντας δε, ότι η πολιτική της ΝΔ εκφράζεται από την ίδια και την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής, λέγοντας ότι το όνομα είναι Βόρεια Μακεδονία και δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει τοξικότητα και στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Πιο αναλυτικά:

Για Τραμπ: Άγριο συμβάν η απόπειρα δολοφονίας - Η πολιτική βία δεν έχει χώρο στις δημοκρατίες - Με τα κόμματα αντίπαλοι, όχι εχθροί - Λογικές ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε, δεν έχουν θέση - Υπάρχει τοξικότητα και στην πατρίδα μας.

Για Πολάκη: Αδιανόητες κουβέντες εναντίον μίας γυναίκας - Ο Πολακισμός θα βρει θέση στο νέο λεξικό του Μπαμπινιώτη.

Για Αυγενάκη: Στην περίπτωση Αυγενάκη οι κυρώσεις ήταν άμεσες.

Για υπόθεση Novartis: Είναι χυδαία πολιτική συνομοσία - Η Δικαιοσύνη είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τις κουκούλες - Αυτό που έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2018, είναι ό,τι πιο άθλιο έχει δει.

Για το μήνυμα των εκλογών: Δεν αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από τη ΝΔ, αλλά καθόμαστε λίγο στην άκρη, σας κοιτάμε.

Για το πρόγραμμά του: Ορίζοντας την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών στο τέλος της τετραετίας - Η αλλαγή προσώπων εξυπηρετεί την ταχύτερη υλοποίηση των αλλαγών.

Για τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος: 1)Δύο έκτακτων μηνυμάτων τέλος στους παραγωγούς φυσικής ενέργειας 2)Επιδότηση στον Αύγουστο - Προσωρινή στρέβλωση, πρόβλημα και με την ευρωπαϊκή διάσταση - Αύριο η εξειδίκευση για το πώς θα δοθεί το επίδομα.

Για πληθωρισμό και ακρίβεια: Σημαντική μείωση πληθωρισμού και κάποια αποκλιμάκωση τιμών - Κάναμε βαριές παρεμβατικές ενέργειες για να συγκρατήσουμε τις τιμές - Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να πέσουν οι τιμές.

Για κατώτατο μισθό: Έχει αυξηθεί 28%.

Για πολυεθνικές: Πωλούν στην Ελλάδα ακριβέστερα από άλλες χώρες.

Για μείωση ΦΠΑ: Αναποτελεσματικό μέτρο η μείωση του ΦΠΑ - Έχει προσωρινό όφελος.

Για ενίσχυση: Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων στο τέλος του χρόνου, είναι δέσμευσή μας και μείωση εργοδοτικών εισφορών - Δεδομένη η προσήλωση στη δημοσιονομική τάξη.

Για ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μας απασχολεί το ζήτημα - Αναζητούν στοιχεία - Υπάρχουν περιπτώσεις με μονοπώλια - Αν κρίνουμε ότι πρέπει να παρέμβει η Επιτροπή, που θα κάνουμε.

Για ιδιώτες γιατρούς σε νοσοκομεία της ΕΣΥ: Ζητάμε από τους τοπικούς γιατρούς να πληρωθούν δύο εφημερίες τον μήνα - έχουμε πρόβλημα σε κάποιο νοσοκομείο, σε κάποιες ειδικότητες - Θα στηρίξω το υπουργείο σε αυτήν την υπόθεση - Τελευταία έκκληση να λυθεί με συνεννόηση, αλλιώς έχουμε εργαλεία να Αντιμετωπίζουμε το θέμα, διαφορετικά δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι - Προτεραιότητα η περαιτέρω αύξηση των απολαβών των γιατρών - Οι συνθήκες στα νοσοκομεία δεν είναι καλές ούτε για τους ασθενείς, ούτε για τους γιατρούς.

Για νομιμότητα: Για πρώτη φορά η κυβέρνηση κάνει πράξη η νομιμότητα παντού. Ξηλώνουμε εστίες παραβατικότητας, ακόμη και μέσα στον Κράτο. Ακόμη και στο ποδόσφαιρο. Κάντε υπομονή για την εικόνα της Μυκόνου, που δεν είναι αυτή που θέλουμε να προβάλλουμε.

Για τις φωτιές: Τεράστια σημασία ότι 650.000 πολίτες καθάρισαν τα οικόπεδά τους.

Για την Κύπρο Δύσκολη ημέρα το Σάββατο 20 Ιουλίου για τον ελληνισμό - Ευκαιρία αναστοχασμού για τι δεν κάναμε και εμείς καλά - Είμαι συγκρατημένος αισιόδοξος για επανέναρξη των συνομιλιών στα πλαίσια των αρχείων του ΟΗΕ. Αυτό είναι μη διαπραγματεύσιμο. Δεν το ξέρω αν η Τουρκία είναι έτοιμη.

Για Βόρεια Μακεδονία: Το όνομα είναι Βόρεια Μακεδονία και δεν μπορεί να αποκαλείται διαφορετικά - Η Ελλάδα είναι τοποτηρητής της ευρωπαϊκής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας. Στο ζήτημα αυτό, η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Έχει όλη την Ευρώπη μαζί της. Υπάρχει μία Συμφωνία. Πρέπει να κρατήσουν οι γείτονές μας.

Για Μέτσολα: Χάρηκα για την επανεκλογή της, είμαι σίγουρος για την εκλογή της Φον ντερ Λάιεν. Ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο, θα είναι και η επιλογή του Επιτρόπου.

Για ΠΑΣΟΚ: Είναι κόμμα της αντιπολίτευσης. Κανένα σχόλιο για την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για την προεδρία - Για το ΠΑΣΟΚ έχω απαγορεύσει τις ροπάλους προτιμήσεις και απόψεις. Θα ήταν άκομψο να το κάνουμε. Πιστεύω στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Για εκλογές: Ο εκλογικός νόμος είναι αυτός και θα παραμείνει - Εκλογές το 2027 - Αυτοί είναι οι κανόνες - Όσο μιλάμε για εκλογές, τόσο δίνουμε στους πολίτες την πεποίθηση ότι μας ενδιαφέρει η επανεκλογή μας και όχι τα προβλήματά τους.

Για τις αναφορές Κασσελάκη σε μαύρα χρήματα στα κόμματα: Το θέμα των μαύρων χρημάτων αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη ΝΔ - Πρώτα ας λύσουν τα εσωτερικά τους, αν αφορά τον κύριο Τσίπρα και μετά να ασχολούνται με τη ΝΔ - Έχω καταθέσει Πόθεν Έσχες και ελέγχει - Όλο αυτό το ζήτημα, το δημιούργησε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης.

Για Σαμαρά και Καραμανλή: Δεν συμφωνώ με κάποιες απόψεις τους, αλλά έχουν το δικαίωμα να τις εκφράζουν - Η πολιτική αυτή τη στιγμή της ΝΔ εκφράζεται από εμένα και την κυβέρνηση - κερδίσει πέντε εκλογές, κάνουμε κάτι σωστό - Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο διεθνές ισχυρή.

Για το Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Η συζήτηση που θα ανοίξει τον Φεβρουάριο του 2025.

Πηγή: skai.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης