Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Η FAS θέλει επαναφορά της απαγόρευσης εξαγωγής βενζίνης από τον Αύγουστο  

Ρωσία: Η FAS θέλει επαναφορά της απαγόρευσης εξαγωγής βενζίνης από τον Αύγουστο   

Η κυβέρνηση πρόκειται να λάβει απόφαση για το εάν θα επαναφέρει την απαγόρευση έως τις 31 Ιουλίου

 

Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) θέλει να επαναφέρει την απαγόρευση εξαγωγής βενζίνης από την 1η Αυγούστου για να βοηθήσει στην κάλυψη της ζήτησης καυσίμων κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής και να διαφυλάξει τη σταθερότητα των τιμών, ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπηρεσία.

 Η Ρωσία αρχικά απαγόρευσε εν μέρει τις εξαγωγές βενζίνης για έξι μήνες από την 1η Μαρτίου, αλλά εξαιρούσε την οικονομική ένωση υπό την ηγεσία της Μόσχας και ορισμένες χώρες με τις οποίες έχει άμεσες διακυβερνητικές συμφωνίες για την προμήθεια καυσίμων, όπως η Μογγολία.

 Η απαγόρευση εισήχθη για να προλάβει τις ελλείψεις καυσίμων και να ανακόψει την άνοδο των τιμών μετά από μια σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας σε διυλιστήρια και τεχνικές διακοπές. Οι περιορισμοί ανεστάλησαν τον Μάιο έως τις 30 Ιουνίου και στη συνέχεια αυτή η αναστολή παρατάθηκε μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

 Η FAS ανακοίνωσε  ότι υποστήριξε την επιστροφή στην απαγόρευση των εξαγωγών βενζίνης από την 1η Αυγούστου. Η κυβέρνηση, με τη συμβολή της FAS, πρόκειται να λάβει απόφαση για το εάν θα επαναφέρει την απαγόρευση έως τις 31 Ιουλίου.

 «Οι περιορισμοί στις εξαγωγές καυσίμων θα συμβάλουν στον κορεσμό της εγχώριας αγοράς κατά την περίοδο της αυξημένης ζήτησης, συμπεριλαμβανομένης αυτής που συνδέεται με (συγκομιδή) και προγραμματισμένες επισκευές διυλιστηρίων πετρελαίου, καθώς και θα διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών και τη διαθεσιμότητα των καυσίμων για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών», ανέφερε η FAS στην ανακοίνωση.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης