Επικαιρότητα

Κατρίνης: Η εξωτερική και αμυντική πολιτική, δεν είναι οικογενειακή υπόθεση

Κατρίνης: Η εξωτερική και αμυντική πολιτική, δεν είναι οικογενειακή υπόθεση
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κατρίνη
Εξηγήσεις από την κυβέρνηση, για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία ζητά ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης σχολίασε ότι υποθέσεις που αφορούν την Αμυνα ή την εξωτερική πολιτική, δεν αποτελούν «οικογενειακή υπόθεση».

«Μέχρι σήμερα, όσες φορές και αν έθεσα το συγκεκριμένο ζήτημα στη Βουλή ή στο δημόσιο διάλογο, απάντηση δεν πήρα ποτέ. ‘Ερχεται τώρα ο κ.Μητσοτάκης και επιβεβαιώνει την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία. Μέχρι τώρα αυτό το μαθαίναμε από ξένους αξιωματούχους όπως ο κ.Σολτς ή ο κ.Ζελένσκι γιατί η κυβέρνηση είχε αρνηθεί κάθε ενημέρωση. Το χειρότερο όμως είναι ότι πλέον ο Πρωθυπουργός διαπιστώνει κενά στο σύστημα ασφάλειας της χώρας, λόγω της αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία» ανέφερε αρχικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορεί να παραχωρούνται χωρίς να αντικαθίστανται αμυντικά συστήματα πάνω στα οποία στηρίζεται η άμυνα της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που υφίσταται απειλή από την Τουρκία που φτάνει μέχρι την αμφισβήτηση συνόρων, κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνθηκών» πρόσθεσε και έθεσε το ερώτημα: «Για τα αμυντικά συστήματα και το υλικό που εστάλη στην Ουκρανία, υπήρξε θετική εισήγηση και σύμφωνη γνώμη της στρατιωτικής ηγεσίας; Γιατί όταν διαπιστώνεται ,από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κενό στην αμυντική ικανότητα της χώρας λόγω της αποστολής αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, η κυβέρνηση οφείλει μια απάντηση.

Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας δεν είναι οικογενειακή υπόθεση, απαιτεί συνεννόηση, πρόταξη της έννοιας του εθνικού συμφέροντος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης