Τελευταία Νέα

Η βρετανική SSE κατασκευάζει υπεράκτιο αιολικό πάρκο 2 GW στην Ολλανδία

Η βρετανική SSE κατασκευάζει υπεράκτιο αιολικό πάρκο 2 GW στην Ολλανδία
Η SSE Renewables, μέσω μιας κοινοπραξίας που περιλαμβάνει το ολλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο ABP και τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων APG, επιλέχθηκε να προχωρήσει με την προσφορά της για το έργο των 2 GW
Η βρετανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και διαχειριστής δικτύου SSE δήλωσε σήμερα (9/7) ότι προχωρά, μαζί με τους εταίρους της σε κοινοπραξία, στην ανάπτυξη ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου 2 GW στην Ολλανδία.

Η SSE δήλωσε ότι το αιολικό πάρκο θα τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, με την επιφύλαξη της λήψης τελικής επενδυτικής απόφασης έως τα τέλη του 2025.

Η κοινοπραξία θα προχωρήσει σε 40ετή μίσθωση της περιοχής έναντι ετήσιας πληρωμής περίπου 1 εκατ. ευρώ (1,1 εκατ. δολάρια).

Τον Ιούνιο, η ολλανδική κυβέρνηση χορήγησε άδειες για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 4 GW στα ανοικτά των δυτικών ακτών της.

Η SSE Renewables, μέσω μιας κοινοπραξίας που περιλαμβάνει το ολλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο ABP και τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων APG, επιλέχθηκε να προχωρήσει με την προσφορά της για το έργο των 2 GW με την ονομασία IJmuiden Ver Wind Farm Alpha, δήλωσε η εταιρεία.

Η σουηδική ενεργειακή εταιρεία Vattenfall και ο διαχειριστής κεφαλαίων καθαρής ενέργειας Copenhagen Infrastructure Partners, μέσω μιας κοινοπραξίας με την ονομασία Zeevonk, επιλέχθηκαν να αναπτύξουν ένα αιολικό πάρκο 2 GW με την ονομασία IJmuiden Ver Beta.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης