Ενέργεια

Επένδυση 1,2 δισ. δολ. στο φυσικό αέριο από τον πλουσιότερο άνθρωπο του Μεξικού

Επένδυση 1,2 δισ. δολ. στο φυσικό αέριο από τον πλουσιότερο άνθρωπο του Μεξικού

Η παραγωγή θα αρχίσει το 2026, όπως ανέφερε το Bloomberg - Συνεργασία τιου μεγιστάνα Carlos Slim με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex

Η Grupo Carso (ελεγχόμενη από τον Carlos Slim), θα συνεργαστεί με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex στο έργο φυσικού αερίου Lakach, με την Pemex να διατηρεί την κυριότητα του κοιτάσματος και των αποθεμάτων του, ενώ η Grupo Carso κατασκευάζει την απαραίτητη υποδομή για την επεξεργασία του αερίου που εξάγεται από το κοίτασμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η παραγωγή θα αρχίσει το 2026.

Η εταιρεία που ελέγχεται από τον πλουσιότερο άνθρωπο του Μεξικού (Carlos Slim) θα δαπανήσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο πεδίο φυσικού αερίου.

Η συνεργασία αντανακλά τη φιλοδοξία της σημερινής κυβέρνησης να επιστρέψει τον έλεγχο των φυσικών πόρων της χώρας στο κράτος.

Η εκλεγμένη Πρόεδρος Claudia Sheinbaum έχει σηματοδοτήσει ότι θα είναι ανοιχτή σε περισσότερες συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ενώ σημείωσε ότι οι πόροι ανήκουν στον μεξικανικό λαό.

Ο Carlos Slim (ιδιοκτήτης του Grup Carso), επεκτείνει την παρουσία του στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο τον τελευταίο καιρό και είπε ότι «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για το Μεξικό να ενισχύσει τη δραστηριότητα σε αυτόν τον τομέα για να εκμεταλλευτεί τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας και να αντλήσει περισσότερες επενδύσεις.

Τον περασμένο μήνα, η Εθνική Επιτροπή Υδρογονανθράκων του Μεξικού ανέφερε ότι τα συνολικά αποδεδειγμένα αποθέματα υδρογονανθράκων της χώρας, που περιλαμβάνουν τόσο αργό πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο, αυξήθηκαν σε 8,383 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου αργού πετρελαίου. Αυτό σηματοδοτεί σημαντική εξέλιξη στα στοιχεία των ετήσιων αποθεματικών.

Αυτό το σύνολο συγκεντρώνει τα αποθέματα που κατέχει ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός Pemex και άλλες οντότητες που εισήλθαν στην αγορά μετά τις ορόσημες ενεργειακές μεταρρυθμίσεις του Μεξικού υπό την προηγούμενη κυβέρνηση του Enrique Pena Nieto.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις αποσκοπούσαν στην προσέλκυση νέας τεχνολογίας, τεχνογνωσίας και επενδύσεων για την αναζωογόνηση του τομέα.

Η Pemex (παραδοσιακά κυρίαρχη στο μεξικανικό ενεργειακό τοπίο), ανέκτησε αυτή την κυριαρχία υπό τον Λόπεζ Ομπραδόρ και τώρα λειτουργεί δίπλα σε διεθνείς παίκτες που έχουν φέρει φρέσκο ​​κεφάλαιο και προηγμένες μεθόδους εξόρυξης.

Ωστόσο υπό τον Ομπραδόρ, η συμμετοχή διεθνών παικτών έχει περιοριστεί σημαντικά, καθώς η κυβέρνηση είχε στόχο να στηρίξει την Pemex όσο το δυνατό περισσότερο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης