Η εταιρεία επεκτείνει τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σε άλλες χώρες (Γερμανία, Ρουμανία και Ισπανία)
Η Nomad Electric (κορυφαία εταιρεία στις Λειτουργίες και Συντήρηση για μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας και κορυφαίος πάροχος κατασκευαστικών υπηρεσιών) υπέγραψε σύμβαση EPC στην Πορτογαλία για την κατασκευή σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 24 MWp.
Η εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για όλες τις πτυχές του έργου, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων διαδικασιών, συμφωνιών και διευθετήσεων με τις αρμόδιες Αρχές και τον διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας για να καταστεί δυνατή η σύνδεση της μονάδας στο δίκτυο διανομής.
Η Nomad Electric θα παραδώσει και θα εφαρμόσει επίσης το σύστημα SCADA Nomad NX.
Η σύμβαση έρχεται καθώς η Nomad ολοκληρώνει την κατασκευή του πρώτου φωτοβολταϊκού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Πορτογαλία, ισχύος 8,4 MWp.
Αυτή η τοποθεσία αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης σύμβασης που περιλαμβάνει 45 MWp συνολικά.
Η εταιρεία παρείχε επίσης το ιδιόκτητο σύστημα SCADA Nomad NX, το οποίο διαθέτει προηγμένα αναλυτικά στοιχεία, για να διασφαλίσει υψηλό επίπεδο παραγωγής ενέργειας, απομακρυσμένη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και αποτελεσματική διαχείριση εγκαταστάσεων.
Τους επόμενους μήνες, η Nomad Electric θα ολοκληρώσει την κατασκευή σε άλλες τοποθεσίες στην Πορτογαλία, ως μέρος μιας σύμβασης συνολικής ισχύος 45 MWp.
Το χαρτοφυλάκιο EPC της Nomad Electric περιλαμβάνει πάνω από 550 MWp.
Η Izabela Mielniczuk (Διευθύντρια επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας) δήλωσε:
«Ειδικευόμαστε στην κατασκευή φωτοβολταϊκών αγροκτημάτων σε μια φόρμουλα με το κλειδί στο χέρι.
Οι υπηρεσίες μας εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους επενδυτές που επιλέγουν σταθερά να συνεργαστούν μαζί μας, όπως αποδεικνύεται από την τελευταία μας σύμβαση για μια άλλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Πορτογαλία.
Είμαστε αφοσιωμένοι στη στρατηγική μας για διεθνή ανάπτυξη και επεκτείνουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιό μας έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ρουμανίας και της Ισπανίας».
www.worldenergynews.gr