Snam και Tenaris ξεκινούν δοκιμές χρήσης υδρογόνου για τη μείωση των εκπομπών

Snam και Tenaris ξεκινούν δοκιμές χρήσης υδρογόνου για τη μείωση των εκπομπών

Οι δοκιμές θα γίνουν σε εργοστασιο χάλυβα στη Βόρεια Ιταλία

 

Ο Ιταλικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου Snam, κατασκευαστής χαλύβδινων σωλήνων Tenaris και η εταιρεία πράσινης τεχνολογίας Tenova δοκιμάζουν τη χρήση καυσίμου υδρογόνου σε εργοστάσιο χάλυβα Tenaris στη βόρεια Ιταλία σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις εκπομπές, ανακοίνωσαν την Τετάρτη.
Σύμφωνα με κοινή δήλωση, η δοκιμή χρήσης καυσίμου υδρογόνου σε κλίβανο αναθέρμανσης στο εργοστάσιο στο Dalmine, κοντά στο Μπέργκαμο, θα διαρκέσει έξι μήνες.

Θα παρακολουθεί την απόδοση και την αξιοπιστία της χρήσης υδρογόνου στη βιομηχανία χάλυβα, ανέφερε η ανακοίνωση, και αποτελεί μέρος της ευρύτερης κίνησης της Snam να βοηθήσει τις βιομηχανικές εταιρείες να απελευθερωθούν από τον άνθρακα.
Το κύριο υποπροϊόν του υδρογόνου ως καύσιμο είναι οι υδρατμοί, μαζί με μικρές ποσότητες οξειδίων του αζώτου, καθιστώντας το πολύ λιγότερο ρυπογόνο από τα ορυκτά καύσιμα - υποθέτοντας ότι δεν προκαλεί περαιτέρω ρύπανση μέσω διαρροών.
Νωρίτερα τον Μάιο, η Ιταλία, η Γερμανία και η Αυστρία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός δικτύου μεταφοράς υδρογόνου από τη νότια Μεσόγειο στη βόρεια Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης