Η Archer εισέρχεται στην υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας

Η Archer εισέρχεται στην υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας

Ο νορβηγικός πάροχος ορυκτών καυσίμων εξαγόρασε την εταιρεία ΑΠΕ, Floating Wind (offshorewind)

Η Archer (νορβηγική εταιρεία παροχής υπηρεσιών στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου), αναλαμβάνει την Moreld Ocean Wind (MOW) της ίδιας χώρας η οποία είναι μια πλωτή εταιρεία αιολικής μηχανικής και τεχνολογίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του offshorewind.biz, μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή απόκτησης η MOW θα μετονομαστεί σε Archer Wind.

Η Moreld Ocean Wind παρέχει διαχείριση έργων και μηχανική για την κατασκευή και τη συναρμολόγηση πλωτών αιολικών θεμελίων.

Μέσω της εξαγοράς του μειοψηφικού μεριδίου στην Ocergy το 2021, η MOW προσφέρει επίσης τα πλωτά ιδρύματα που αναπτύχθηκαν και σχεδιάστηκαν από την αμερικανογαλλική εταιρεία.

Για την Archer, η εξαγορά σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας στην υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας.

«Με αυτήν την εξαγορά ενισχύουμε το χαρτοφυλάκιο των ενεργειακών μας υπηρεσιών και υποστηρίζουμε τις φιλοδοξίες των ενεργειακών πελατών μας στην ενεργειακή μετάβαση. Αρκετοί από τους πελάτες μας πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν δεσμεύσεις και σχέδια στο πλαίσιο της πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και είναι φυσικό για την Archer να λάβει θέση σε αυτό το τμήμα για να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες των πελατών μας.

Το υπάρχον χαρτοφυλάκιο επιχειρήσεων και πελατών της MOW είναι ελκυστικό και παρέχει ευκαιρίες ανάπτυξης στο μέλλον. Το MOW θα επωφεληθεί επίσης από την υπεράκτια ικανότητα της Archer, περίπου 300 μηχανικούς και την ικανότητα εκτέλεσης έργου», δήλωσε ο Dag Skindlo (Διευθύνων Σύμβουλος της Archer).

Μάλιστα πρόσθεσε ότι παρότι ο πλωτός άνεμος ήταν ακόμα στις πρώτες μέρες του, η αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί τις επόμενες δεκαετίες.

«Αυτή η εξαγορά μας δίνει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου για να κεφαλαιοποιήσουμε αυτές τις εξελίξεις της αγοράς.

Έχουμε μια ευέλικτη προσέγγιση ως προς το πώς μπορούμε να δομήσουμε και να αναπτύξουμε καλύτερα την εταιρεία στο μέλλον», δήλωσε ο Dag Skindlo.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης