Τελευταία Νέα

Συνεργασία Iberdrola - DNV για βελτίωση απόδοσης του υπεράκτιου αιολικού St Brieuc στη Γαλλία

Συνεργασία Iberdrola - DNV για βελτίωση απόδοσης του υπεράκτιου αιολικού St Brieuc στη Γαλλία

Θα επιτρέψει στην ισπανική εταιρεία να ευθυγραμμίσει την πραγματική παραγωγή ενέργειας με τις αρχικές προβλέψεις - Ενισχύεται η λειτουργική αποτελεσματικότητα και υποστηρίζονται ευρύτεροι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης

Ο DNV (διεθνής νηογνώμονας της Νορβηγίας που παρέχει υπηρεσίες για διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων της ναυτιλίας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ηλεκτροδότησης), επιλέχθηκε από την Iberdrola (ισπανική πολυεθνική εταιρεία κοινής ωφελείας με έδρα το Μπιλμπάο) για να πραγματοποιήσει επαλήθευση καμπύλης ισχύος στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο St Brieuc ισχύος 496 MW, στα ανοικτά των ακτών της Βρετάνης στη Γαλλία.

Τα δεδομένα που συγκέντρωσε ο DNV θα βοηθήσουν την Iberdrola να κατανοήσει και να βελτιώσει την απόδοση του αιολικού πάρκου, θέτοντας ένα σημείο αναφοράς για άλλα μελλοντικά υπεράκτια αιολικά έργα.

Ο DNV θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία nacelle lidar για να πραγματοποιήσει την επαλήθευση.

Αναπτύχθηκε από την Ailes Marines (θυγατρική της Iberdrola), το αιολικό πάρκο με 62 τουρμπίνες το οποίο είναι πλήρως λειτουργικό από τον Μάιο του 2024.

 

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο επαλήθευσης καμπύλης ισχύος της DNV περιλαμβάνει το σχεδιασμό, τη θέση σε λειτουργία και την εκτέλεση μιας καμπάνιας μέτρησης απόδοσης ισχύος (PPM) για 3 μηχανήματα, μαζί με την εγκατάσταση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για να διασφαλιστεί ότι η καμπάνια πληροί τα πρότυπα διαπίστευσης.

Πριν από την ανάπτυξη, τα lidar θα βαθμονομηθούν στις εγκαταστάσεις δοκιμών της DNV στη Γερμανία ώστε να συμμορφώνονται με το ενημερωμένο πρότυπο IEC 61400-50-3:2022.

Αυτό το πρότυπο επιτρέπει τη χρήση lidar που είναι τοποθετημένα σε ατράκτους (NML) σε αξιολογήσεις απόδοσης, έναν τομέα στον οποίο η DNV διαθέτει εκτεταμένη τεχνογνωσία.

Η επαλήθευση της καμπύλης ισχύος θα επιτρέψει στην Iberdrola να ευθυγραμμίσει την πραγματική παραγωγή ενέργειας με τις αρχικές προβλέψεις, βελτιώνοντας την ακρίβεια των οικονομικών μοντέλων για το αιολικό πάρκο.

Η πρωτοβουλία ενισχύει τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και υποστηρίζει ευρύτερους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.


Δηλώσεις επιτελικών στελεχών

Για το θέμα έκαναν δημόσιες τοποθετήσεις ο Santiago Blanco της DNV και ο Jerome Dumont της Iberdrola.

«Το DNV είναι ένας από τους πρωτοπόρους στη μέτρηση απόδοσης ισχύος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία nacelle lidar. Αυτό το έργο επιδεικνύει την ικανότητά μας να αξιοποιούμε προηγμένες τεχνολογίες και να τηρούμε αυστηρά βιομηχανικά πρότυπα στην αιολική ενέργεια.

Είμαστε αφοσιωμένοι στην προώθηση της ασφάλειας και των επιδόσεων, στον καθορισμό σημείων αναφοράς στον κλάδο και στην ανάπτυξη λύσεων για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου ενεργειακού μετασχηματισμού», δήλωσε ο Santiago Blanco (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της DNV και περιφερειακός διευθυντής ενεργειακών συστημάτων).

 

Ο Jerome Dumont (Διευθυντής υπεράκτιων αιολικών πόρων στην Iberdrola) πρόσθεσε: «Μετά την πλήρη θέση σε λειτουργία του Offshore Wind Farm Saint Brieuc, η Iberdrola/Ailes Marines ανυπομονεί να παρακολουθεί τις συνθήκες ανέμου και την απόδοση του στοιχείου με τη βοήθεια της τεχνολογίας nacelle LIDAR.

Αναμένουμε ότι η εμπειρία και η εξειδικευμένη γνώση της DNV, ενός από τους βασικούς παίκτες στις δοκιμές καμπύλης ισχύος, θα επιτρέψουν μια επιτυχημένη και διδακτική εκστρατεία μέτρησης, βασισμένη σε σύγχρονα πρότυπα και τεχνολογία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης