Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Κύπρος: Διαγωνισμός για έργο BESS 150 MW τον Σεπτέμβριο –Tesla και Samsung στους ενδιαφερόμενους

Κύπρος: Διαγωνισμός για έργο BESS 150 MW τον Σεπτέμβριο –Tesla και Samsung στους ενδιαφερόμενους
Με βάση το σχέδιο της κυπριακής κυβέρνησης, το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας θα κατασκευαστεί με τη συνεργασία του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα
Η Κύπρος σχεδιάζει την διενέργεια διαγωνισμού για έργο BESS (σύστημα αποθήκευσης ενέργειας) δυναμικότητας 150 MW, με τις εκτιμήσεις από την πλευρά του υπουργείου Ενέργειας της χώρας να τοποθετούν το διαγωνισμό γύρω στο Σεπτέμβριο.

Μεγάλα παγκόσμια ονόματα, όπως η Tesla και η Samsung έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου από το βήμα του Φόρουμ Διεθνών Επιχειρήσεων, στη Λεμεσό.

Με βάση το σχέδιο της κυπριακής κυβέρνησης, το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας θα κατασκευαστεί με τη συνεργασία του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα, με την προβλεπόμενη συνολική χορηγία να αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπαναστασίου παρουσίασε ενώπιον του Φόρουμ την στρατηγική της Κυβέρνησης για μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «ως τη μόνη πηγή για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας».

Να σημειωθεί τέλος, ότι στην παρουσίαση του ο Κύπριος υπουργός αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες για την επίτευξη της στρατηγικής για να καταστεί η Κύπρος ενεργειακό κέντρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης