Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Aker BP ανακάλυψε αέριο στη Θάλασσα Μπάρεντς (offshore-mag)

Η Aker BP ανακάλυψε αέριο στη Θάλασσα Μπάρεντς (offshore-mag)

Οι κάτοχοι άδειας αξιολογούν ακόμη άλλες ανακαλύψεις και προοπτικές στην περιοχή για μια μελλοντική πιθανή ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή

Η Aker BP (εταιρεία που ασχολείται με την εξερεύνηση, την ανάπτυξη κοιτασμάτων και την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα), έκανε μια μικρή ανακάλυψη αερίου στην Ferdinand Nord στη Θάλασσα του Μπάρεντς (βρίσκεται ανοικτά των βόρειων ακτών της Νορβηγίας και της Ρωσίας και διαιρείται σε νορβηγικά και ρωσικά χωρικά ύδατα).

Σύμφωνα με το offshore-mag.com. αυτό ήταν το πρώτο πηγάδι στην άδεια παραγωγής 1170, που απονεμήθηκε στο πλαίσιο των βραβείων της Νορβηγίας σε προκαθορισμένες περιοχές τον γύρο προσφοράς του 2022 (APA 2021).

Η πρώιμη ανάλυση προτείνει 3,3 MMboe έως 4,7 MMboe ανακτήσιμα.

Οι κάτοχοι άδειας αξιολογούν αυτό, άλλες ανακαλύψεις και προοπτικές στην περιοχή για μια μελλοντική πιθανή ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή.

Το πηγάδι 7324/6-2, που διατρήθηκε από το ημιυπόγειο Scarabeo 8 σε βάθος νερού 422 m, συνάντησε μια στήλη αερίου 12 μέτρων στον σχηματισμό Stø σε δύο στρώματα ψαμμίτη και μια στήλη αερίου 6 μέτρων στο σχηματισμό Snadd.

Το πηγάδι έκτοτε έχει βουλώσει οριστικά και εγκαταλείφθηκε.

διάγραμμα_3.png

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης