Τελευταία Νέα

Κεφάλαια αξίας 315 εκατ. από την Cerberus Capital εξασφάλισε η αμερικανική Eos

Κεφάλαια αξίας 315 εκατ. από την Cerberus Capital εξασφάλισε η αμερικανική Eos
Το AMAZE - American Made Zinc Manufacturing - είναι το σχέδιο της Εos για την αύξηση της αμερικανικής παραγωγής της τεχνολογίας μπαταριών της σε 3 GWh από 800 MWh σήμερα
Η Eos Energy Enterprises, εταιρεία ανάπτυξης έργων αποθήκευσης ενέργειας με βάση τον ψευδάργυρο, συμφώνησε με το επενδυτικό fund Cerberus Capital για συνολική χρηματοδότηση ύψους έως και 315,5 εκατ. δολαρίων με σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξής της και την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου χρέους της.

Το ποσό αυτό θα δοθεί στην αμερικανική εταιρεία από θυγατρική της Cerberus και αποσκοπεί στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της θέσης της Eos στην αγορά εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για μπαταρίες μεγάλης διάρκειας άνω των 12 ωρών.

Όπως διαβάζουμε στο Energy Storage, η χρηματοδότηση αναλύεται συγκεκριμένα σε ένα δάνειο 210,5 εκατομμυρίων δολαρίων με καθυστερημένη ανάληψη, το οποίο εξαρτάται από λειτουργικά ορόσημα, και σε ένα ανακυκλούμενο δάνειο 105 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είναι διαθέσιμο κατά την κρίση της Cerberus.

Η Eos ανακοίνωσε επίσης την αποπληρωμή ενός μακροπρόθεσμου δανείου 100 εκατομμυρίων δολαρίων με κύρια εξασφάλιση, βελτιώνοντας τη χρηματοοικονομική της κατάσταση.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να αποπληρώσει υφιστάμενο δάνειο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων με ευνοϊκούς όρους, το οποίο, όπως δήλωσε, θα ενισχύσει τον ισολογισμό της, ενώ ανακοίνωσε πως έχει καταλήξει σε συμφωνία για την εξόφληση του εν λόγω χρέους έναντι 27 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 20 εκατ. δολάρια έχουν καταβληθεί, ενώ τα υπόλοιπα 7 εκατ. δολάρια θα καταβληθούν τους επόμενους 12 μήνες.

Ο οικονομικός διευθυντής της Eos, Nathan Kroeker, δήλωσε: «Η στρατηγική επένδυση που ανακοινώθηκε σήμερα, σε συνδυασμό με το εξαιρετικά αποδοτικό μοντέλο παραγωγικής ικανότητας της Eos, υποστηρίζει τις κεφαλαιακές μας ανάγκες καθώς υλοποιούμε το έργο AMAZE. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Cerberus και το ισχυρό δίκτυό της για να συνεχίσουμε να μειώνουμε το κόστος των προϊόντων, να βελτιώνουμε την απόδοση των συστημάτων αποθήκευσης και να αναπτύσσουμε εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης για τους πελάτες μας».

Το ΑΜΑΖΕ

Το AMAZE - American Made Zinc Manufacturing - είναι το σχέδιο της εταιρείας για την αύξηση της αμερικανικής παραγωγής της τεχνολογίας μπαταριών της σε 3 GWh από 800 MWh σήμερα, η οποία θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από ένα δάνειο του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η Eos μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά την περασμένη εβδομάδα συμμετείχε στην έκθεση και το συνέδριο ees Europe για την αποθήκευση ενέργειας στο Μόναχο της Γερμανίας, γεγονός που δείχνει ότι θέλει να επεκταθεί και σε άλλες ηπείρους.

Η τιμή της μετοχής της εισηγμένης στον Nasdaq φαίνεται να ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση για τη συμφωνία με την Cerberus, η οποία ήρθε με το που άνοιξαν οι αγορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης