Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Γερμανία και Ιταλία θα αποτύχουν στους κλιματικούς τους στόχους λέει νέα έρευνα (Clean Technica)

Γερμανία και Ιταλία θα αποτύχουν στους κλιματικούς τους στόχους λέει νέα έρευνα (Clean Technica)
Χωρίς άμεση δράση, δώδεκα χώρες της ΕΕ θα χάσουν τους εθνικούς τους στόχους για το κλίμα βάσει του κανονισμού για τον επιμερισμό των προσπαθειών (ESR)
Η Γερμανία και η Ιταλία είναι πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στο να χάσουν τους κλιματικούς τους στόχους, με μεγάλη διαφορά μάλιστα από τις άλλες, λέει έρευνα του T&E που επικαλείται το Clean Technica.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει ακόμη χρόνος για τις κυβερνήσεις να αλλάξουν πορεία πριν από το 2030.

Χωρίς άμεση δράση, δώδεκα χώρες της ΕΕ θα χάσουν τους εθνικούς τους στόχους για το κλίμα βάσει του κανονισμού για τον επιμερισμό των προσπαθειών (ESR), διαπιστώνει η μελέτη που αναλύει τα εθνικά σχέδια για το περιβάλλον.

Επτά ακόμη χώρες κινδυνεύουν να μην επιτύχουν τους στόχους τους με τις Γερμανία και Ιταλία να είναι οι δύο με τις χειρότερες επιδόσεις.

Η Γαλλία θα πετύχει τον στόχο της μόνο με πολύ μικρή διαφορά - αλλά οποιαδήποτε υποχώρηση των πολιτικών ή ακόμη και ένας πολύ κρύος χειμώνας που θα ωθήσει σε υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας, σημαίνει ότι θα μπορούσε να πέσει στην κόκκινη ζώνη.

Η Γερμανία και η Ιταλία θα αποτύχουν να επιτύχουν τους κλιματικούς τους στόχους με σημαντική διαφορά (10 και 7,7 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα), διαπιστώνει η μελέτη.

Η Sofie Defour, διευθύντρια κλίματος στην T&E (Transport & Environment), εξηγεί: «Η Γερμανία και η Ιταλία καταναλώνουν όλα τα διαθέσιμα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα από τους γείτονές τους, αφήνοντάς τους μετέωρους και με κίνδυνο νομικών διαδικασιών».

Καλούμε τη νέα Επιτροπή να συγκεντρώσει μια ομάδα δράσης, όπου θα προταθούν μέτρα όπως οι στόχοι ηλεκτροκίνησης για τα εταιρικά αυτοκίνητα και οι χώρες που υστερούν θα λάβουν την απαραίτητη καθοδήγηση, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κανονισμό για τον επιμερισμό των προσπαθειών, τα κράτη μέλη πρέπει να επιτύχουν κλιματικούς στόχους για πέντε βασικούς τομείς: οδικές μεταφορές, κτίρια, μικρή βιομηχανία, απόβλητα και γεωργία.

Οι στόχοι σχεδιάστηκαν ανάλογα με το ΑΕΠ της κάθε χώρας, με τις πλουσιότερες να πρέπει να επιτύχουν υψηλότερους στόχους μείωσης των εκπομπών.

Ο συνολικός στόχος για την ΕΕ είναι -40% έως το 2030 (σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005) και στους πέντε τομείς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης