Ενέργεια

Επόμενος Γενικός Γραμματέας του IEF ο Jassim Al Shirawi

Επόμενος Γενικός Γραμματέας του IEF ο Jassim Al Shirawi
Ο Al Shirawi θα ξεκινήσει τη θητεία του ως ο νέος Γενικός Γραμματέας από την 1η Ιανουαρίου 2025, όταν ολοκληρωθεί δηλαδή η θητεία του νυν Γενικού Γραμματέα Joseph McMonigle
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ (IEF) εξέλεξε τον Jassim Al Shirawi από το Μπαχρέιν στη θέση του έκτου Γενικού Γραμματέα του IEF σε συνεδρίαση υπό την προεδρία του Mohamed Kurdi.

Ο Al Shirawi θα ξεκινήσει τη θητεία του ως ο νέος Γενικός Γραμματέας από την 1η Ιανουαρίου 2025, όταν ολοκληρωθεί δηλαδή η θητεία του νυν Γενικού Γραμματέα Joseph McMonigle.

«Με τιμά η εμπιστοσύνη του Εκτελεστικού Συμβουλίου να με εκλέξει ως τον επόμενο Γενικό Γραμματέα του οργανισμού», δήλωσε ο Al Shirawi σε δήλωση Τύπου.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό της Γραμματείας για να διευκολύνω και να ενισχύσω τον διάλογο για τα σημαντικά ενεργειακά ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες μέλη μας», συμπλήρωσε.

Η πορεία του Al Shirawi

Ο Al Shirawi έχει μια μεγάλη σταδιοδρομία με περισσότερα από 40 χρόνια στον τομέα της ενεργειακής βιομηχανίας, της αειφορίας και της ενεργειακής απόδοσης, με τεράστια εμπειρία στους τομείς της μηχανικής, της διαχείρισης και της ανάπτυξης και εφαρμογής ενεργειακών πολιτικών.

Στον νεοεκλεγέντα Γενικό Γραμματέα απονεμήθηκε από την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Hamad Bin Isa Bin Salman Al Khalifa το μετάλλιο «Order of National Action» τον Δεκέμβριο του 2019 σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στο Βασίλειο του Μπαχρέιν.

Ο Al Shirawi ήταν μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του IEF από το 2014 έως το 2021 και είναι μέλος της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης του IEF από το 2008.

Μάλιστα, θα είναι ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του IEF από χώρα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Το IEF είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως συγκέντρωση υπουργών ενέργειας τόσο από τις χώρες παραγωγής και κατανάλωσης όσο και από τα κράτη διαμετακόμισης.

Τα μέλη του IEF αντιπροσωπεύουν το 90% της παγκόσμιας προσφοράς και ζήτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι χώρες μέλη συνεργάζονται με στόχο να προωθήσουν τη μεγαλύτερη αμοιβαία κατανόηση και συνειδητοποίηση των κοινών ενεργειακών συμφερόντων, ώστε να διασφαλιστεί η παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης