Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Descalzi (CEO): Η Eni θα ολοκληρώσει την πώληση μεριδίων της Enilive μέχρι το τέλος του έτους  

Descalzi (CEO): Η Eni θα ολοκληρώσει την πώληση μεριδίων της Enilive μέχρι το τέλος του έτους   

H πώληση μειοψηφικών μεριδίων στην Enilive και στην Novamont θα μπορούσε να φτάσει περίπου 1,3 δισ. ευρώ

 

 

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni αναμένει να ολοκληρώσει την πώληση ενός μειοψηφικού μεριδίου στη μονάδα βιοκαυσίμων Enilive έως το τέλος του 2024, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος Claudio Descalzi.

"Το σχέδιο (πώλησης) βρίσκεται σε εξέλιξη, υπάρχουν ακόμη θέματα που συζητούνται... στόχος μας είναι να κλείσουμε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, (οι συνομιλίες) έχουν επιταχυνθεί", είπε ο Descalzi, όταν ρωτήθηκε για την πώληση σε συνέδριο που διοργάνωσε η καθημερινή Il Giornale στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με το Reuters η πώληση μειοψηφικών μεριδίων τόσο στην Enilive όσο και στη μονάδα βιοπλαστικών Novamont θα μπορούσε να φτάσει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά και να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η στρατηγική της εταιρείας

Η διάθεση ενός μειοψηφικού μεριδίου στη μονάδα βιοκαυσίμων αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Eni να δημιουργήσει ξεχωριστές οντότητες αφιερωμένες σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις - που ονομάζονται «δορυφόροι» - και να τις αναπτύξει με τη βοήθεια επενδυτών με μεγάλη ρευστότηατ

«Όταν ανακοινώσαμε τη στρατηγική (τον Μάρτιο) σκεφτόμασταν (να κλείσουμε μια συμφωνία) λίγο πιο μπροστά, αλλά νομίζω ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα να κλείσουμε (μια συμφωνία για) το Enilive, με την ίδια προσέγγιση με το Plenitude, με στα τέλη του τρέχοντος έτους», είπε ο Descalzi.

Η Eni πούλησε τον Μάρτιο ένα μειοψηφικό μερίδιο στη μονάδα λιανικής και ανανεώσιμης ενέργειας Plenitude στην Ελβετική διαχείριση περιουσιακών στοιχείων Energy Infrastructure Partners σε μια συμφωνία που αποτίμησε τη μονάδα της περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης