Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Κοινή δήλωση Γ. Παπανδρέου - Κατρίνη για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αχαϊα-Ηλεία

Κοινή δήλωση Γ. Παπανδρέου - Κατρίνη για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αχαϊα-Ηλεία

Ζητούν από την κυβέρνηση να σταθεί δίπλα στους πολίτες έμπρακτα και ουσιαστικά

 

Ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν Βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γεώργιος Παπανδρέου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Ηλείας του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, μέσω κοινής τους δήλωσης για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αχαϊα και Ηλεία, ζητούν από την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα.

Παράλληλα κατακρίνουν «το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών  της Ηλείας που είχε εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης το 2021» το οποίο όπως υποστηρίζουν «έμεινε στα λόγια».

 Αναλυτικά:                                                     

«Η Αχαΐα και η Ηλεία δοκιμάστηκαν, για μία ακόμα φορά, από καταστροφικές πυρκαγιές.

Η δοκιμασία αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη πλέον, με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι ορατές, με την κλιματική αλλαγή να παράγει επώδυνα αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση, έμπρακτα και ουσιαστικά, οφείλει να σταθεί δίπλα στους πολίτες που είδαν να καταστρέφεται η περιουσία τους, οι σταβλικές εγκαταστάσεις,  οι κόποι μιας ζωής.

Να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων για όλους, χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Πέρα από το αυτονόητο, ότι θα πρέπει άμεσα να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας και Ερυμάνθου, θα πρέπει να υπάρξει και έκτακτη οικονομική ενίσχυσή τους από την κεντρική κυβέρνηση.

Οι επισημάνσεις αυτές είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες, αφού τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στη διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών δεν είναι θετικά.

Το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών  της Ηλείας που είχε εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης το 2021 έμεινε στα λόγια και αγνοείται η τύχη του.

Καιρός να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης