Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Bernreuter Researc: 600 - 660 GW οι εγκαταστάσεις ηλιακών φωτοβολταϊκών το 2024

Bernreuter Researc: 600 - 660 GW οι εγκαταστάσεις ηλιακών φωτοβολταϊκών το 2024

Οι 6 κορυφαίοι προμηθευτές ηλιακών μονάδων στοχεύουν σε ρυθμό ανάπτυξης 40%

Οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών (Φ/Β) θα φτάσουν σε εύρος από 600 έως 660 γιγαβάτ (GW) συνεχούς ρεύματος (GWdc) το 2024, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση από την Bernreuter Research (εμπειρογνώμονας για την αγορά πολυπυριτίου).

«Μόλις οι συμμετέχοντες στην αγορά καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η πτώση της τιμής της ηλιακής μονάδας έχει φτάσει στο κατώτατο σημείο της, η ζήτηση θα επιταχυνθεί», είπε ο Johannes Bernreuter (Επικεφαλής της Bernreuter Research και συντάκτης της έκθεσης Polysilicon Market Outlook 2027).
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ_24.png

Σε ρυθμό ανάπτυξης 40% στοχεύουν οι 6 κορυφαίοι προμηθευτές ηλιακών μονάδων

Η νέα πρόβλεψη της Bernreuter υποστηρίζεται από τους στόχους αποστολής των 6 κορυφαίων προμηθευτών ηλιακών μονάδων στον κόσμο για το 2024.

Κατά μέσο όρο, οι Jinko, Longi, Trina, JA Solar, Tongwei και Canadian Solar στοχεύουν σε ρυθμό ανάπτυξης 40%.

Με βάση τις παγκόσμιες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών 444 GWdc το 2023, ο ρυθμός αυτός θα είχε ως αποτέλεσμα μια νέα εγκατεστημένη ισχύ 622 GWdc το 2024.

«Ακόμη και αν οι κορυφαίοι παίκτες κερδίσουν μερίδιο αγοράς καθώς οι κατασκευαστές Tier-2 και Tier-3 αγωνίζονται στο τρέχον περιβάλλον χαμηλής τιμής, είναι πιθανό οι νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών να ξεπεράσουν τα 600 GWdc φέτος», ισχυρίζεται η Bernreuter.


Προσέχουν περισσότερο τους στόχους που θέτουν;

Αφού οι περισσότεροι από τους 6 κορυφαίους προμηθευτές παρέμειναν πίσω από τους στόχους αποστολής τους το 2023, ο αναλυτής υποθέτει ότι ήταν πιο προσεκτικοί με τους στόχους τους για το 2024, γεγονός που αφήνει περιθώρια για ανοδικές δυνατότητες.

Οι δείκτες στην πλευρά τροφοδοσίας δείχνουν σε εύρος από 630 GWdc έως 660 GWdc

«Από την πλευρά της προσφοράς, όλοι οι δείκτες δείχνουν στο ανώτερο μισό του εύρους προβλέψεών μας.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι η ζήτηση θα καλυφθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, τροφοδοτούμενη από το επίπεδο ρεκόρ των τιμών των μονάδων», εξηγεί η Bernreuter.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης