Τελευταία Νέα

Η Γαλλία κάνει άλματα στην ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας – 1 GW προστέθηκε το α’ τρίμηνο

Η Γαλλία κάνει άλματα στην ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας – 1 GW προστέθηκε το α’ τρίμηνο
Η παραγωγή των φωτοβολταϊκών πάρκων της Γαλλίας ανήλθε σε 4 TWh τον Ιανουάριο-Μάρτιο, από 3,6 TWh ένα χρόνο νωρίτερα
Η Γαλλία έθεσε σε λειτουργία 1 GW φωτοβολταϊκής ισχύος το πρώτο τρίμηνο του έτους, σηματοδοτώντας ετήσια αύξηση των νέων εγκαταστάσεων και φτάνοντας σε συνολική εγκατεστημένη ισχύ 21,1 GW.

Σύμφωνα με το Energy Market Price, συνολικά 59.366 φωτοβολταϊκά πάρκα άρχισαν να τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια το δίκτυο τον Ιανουάριο-Μάρτιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Τμήματος Δεδομένων και Στατιστικών Μελετών (SDES) του γαλλικού υπουργείου Ενέργειας.

Οι νέες εγκαταστάσεις, με συνολική ισχύ 1.013 MW, συγκρίνονται με τα 639 MW ισχύος που τέθηκαν σε λειτουργία ένα χρόνο πριν.

Περίπου το 1/3 των νεοσυνδεδεμένων εγκαταστάσεων, συνολικής ισχύος 347 MW, έχουν ισχύ μεταξύ 100 kW και 250 kW, ενώ οι εγκαταστάσεις μεγαλύτερες από 250 kW ήταν υπεύθυνες για 329 MW των νέων εγκαταστάσεων.

Ανά περιφέρεια, η Nouvelle-Aquitaine, η Occitania και η Auvergne-Rhone-Alpes ήταν οι τρεις περιοχές με τις υψηλότερες τριμηνιαίες προσθήκες ισχύος, αντιπροσωπεύοντας συνολικά το 47% του συνόλου.

Η παραγωγή των φωτοβολταϊκών πάρκων της Γαλλίας ανήλθε σε 4 TWh τον Ιανουάριο-Μάρτιο, από 3,6 TWh ένα χρόνο νωρίτερα.

Να σημειωθεί ότι τα φωτοβολταϊκά κάλυψαν το 2,9% της εθνικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, μειωμένα από 3,2% το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Στο τέλος Μαρτίου, η χώρα είχε 27,3 GW ηλιακών έργων σε εξέλιξη, αυξημένα κατά 22% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης