Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Berkshire Hathaway αυξάνει το μερίδιο στην Occidental σε σχεδόν 29%

Η Berkshire Hathaway αυξάνει το μερίδιο στην Occidental σε σχεδόν 29%

 Ο Buffett κατέχει επίσης δικαιώματα αγοράς 83,5 εκατομμυρίων μετοχών της Occidental στα 59,62 δολάρια ανά μετοχή

 

Η Berkshire Hathaway Inc του δισεκατομμυριούχου Warren Buffett απέκτησε άλλες 2,95 εκατ. μετοχές της Occidental Petroleum σύμφωνα με κανονιστική κατάθεση, ανεβάζοντας το μερίδιό του σε σχεδόν 29%.
Η Berkshire αποκάλυψε σε κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τη Δευτέρα ότι πλήρωσε περίπου 176 εκατομμύρια δολάρια σε τρεις ξεχωριστές αγορές μετοχών της Occidental την περασμένη Πέμπτη.

Αυτές οι εξαγορές έδωσαν στην Berkshire περίπου 255,3 εκατομμύρια κοινές μετοχές της Occidental, ένα ποσοστό περίπου 29% αξίας περίπου 15,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη Δευτέρα. Οι αγορές του αυτόν τον μήνα ανήλθαν συνολικά σε 5,5 εκατομμύρια μετοχές.
Τον Αύγουστο του 2022, η Berkshire κέρδισε την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ για να αγοράσει έως και το 50% της Occidental, αλλά ο Buffett είπε ότι δεν έχει σχέδια να εξαγοράσει την εταιρεία με έδρα το Χιούστον.
Αναλυτές και επενδυτές είπαν ότι μια εξαγορά θα μπορούσε να διαφοροποιήσει το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της Berkshire, το οποίο περιλαμβάνει αρκετές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, διανομείς ηλεκτρικής ενέργειας και έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η εταιρεία με έδρα το Χιούστον του Τέξας εξαγόρασε την εταιρεία παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου της Permian CrownRock σε μια συμφωνία 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι για να ενισχύσει την παρουσία της στο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου των ΗΠΑ.
Ο Buffett κατέχει επίσης δικαιώματα αγοράς 83,5 εκατομμυρίων μετοχών της Occidental στα 59,62 δολάρια ανά μετοχή, κάτω από την τιμή κλεισίματος της Occidental στα 60,20 δολάρια τη Δευτέρα.
Οι μετοχές της Occidental, οι οποίες κατέγραψαν κέρδη περίπου 1% φέτος, σημείωσαν οριακή άνοδο στις προκαταρκτικές συναλλαγές την Τρίτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης