Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Γάλλος υπουργός Ενέργειας μελετά την επόμενη κίνησή του με φόντο την 30η Ιουνίου (Montel)

Ο Γάλλος υπουργός Ενέργειας μελετά την επόμενη κίνησή του με φόντο την 30η Ιουνίου (Montel)
Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα έχουν «τις σοβαρότερες συνέπειες για τη Γαλλία στην ιστορία της πέμπτης Δημοκρατίας», δήλωσε ο Le Maire

Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γαλλίας, Bruno Le Maire, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας, αφού ο πρόεδρος Emmanuel Macron διέλυσε το κοινοβούλιο της χώρας και προκήρυξε πρόωρες εκλογές στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

«Πάντα έλεγα ότι θα υπηρετήσω μόνο τρεις θητείες, υπηρέτησα τρεις θητείες... Θα δω αν οι εξαιρετικές περιστάσεις δικαιολογούν την ακύρωση της απόφασής μου», δήλωσε ο Le Maire στο ραδιόφωνο RTL τη Δευτέρα (10/6), προσθέτοντας ότι θα ανακοινώσει τελικά την απόφασή του αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές, στη Γαλλία, το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός συγκέντρωσε το 31,36% των ψήφων, ενώ το κόμμα Αναγέννηση του Macron ήρθε δεύτερο με 14,60% και οι σοσιαλιστές κέρδισαν το 13,80% των ψήφων.

Τα αποτελέσματα ώθησαν τον Γάλλο πρόεδρο να διαλύσει την Κάτω Βουλή και να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, με τον πρώτο γύρο να έχει οριστεί για τις 30 Ιουνίου και την τελική ψηφοφορία για τις 7 Ιουλίου.

Μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης Bardella ζήτησε την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών λόγω της «πρωτοφανούς διαφοράς» μεταξύ του Εθνικού Συναγερμού και της Αναγέννησης.

Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα έχουν «τις σοβαρότερες συνέπειες για τη Γαλλία στην ιστορία της πέμπτης Δημοκρατίας», δήλωσε ο Le Maire.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας εξελέγη μέλος της γαλλικής Κάτω Βουλής το 2007, το 2012 και το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης