Η θυγατρική της μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας εισέρχεται με μεμονωμένα έργα μεγέθους έως 350MW/700MWh
Τα πρώτα έργα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες (BESS), θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το επόμενο έτος και θα είναι αρχικά στη Γερμανία.
Το μεγαλύτερο μεμονωμένο έργο στο προγραμματισμένο χαρτοφυλάκιό της είναι 350MW/700MWh σε μέγεθος, αν και δεν είπε αν αυτό θα ήταν το μέγεθος του πρώτου έργου στη Γερμανία.
«Η Γερμανία και η Ευρώπη χρειάζονται επαρκείς λύσεις αποθήκευσης για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση και να αντισταθμίσουν την ασταθή τροφοδοσία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο Thomas Schmall (μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen για την τεχνολογία).
Η Elli Group ανέφερε ότι πέρυσι σημειώθηκε περικοπή 10,5 GWh της ανανεώσιμης ενέργειας στη Γερμανία λόγω έλλειψης επιλογών αποθήκευσης ενέργειας, αρκετά για να τροφοδοτήσει 3,2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα (EVs) για ολόκληρο το έτος.
«Βλέπουμε υψηλές οικονομικές δυνατότητες σε αυτόν τον επιχειρηματικό τομέα και την ευκαιρία να εξελιχθεί η Elli σε έναν ολιστικό πάροχο ενέργειας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Giovanni Palazzo (Διευθύνων Σύμβουλος της Elli).
Η Elli διαχειρίζεται υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε όλη την Ευρώπη, καθώς και ενεργειακά προϊόντα λιανικής πώλησης τόσο B2B όσο και B2C που βασίζονται στις ανάγκες φόρτισης EV.
Πέρυσι η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα BESS δεύτερης ζωής 560 kWh χρησιμοποιώντας μπαταρίες από τη σειρά EV της Volkswagen και μια πλατφόρμα συναλλαγών ενέργειας για τη δημιουργία εσόδων από τον στόλο ηλεκτρικών οχημάτων και ηλεκτρικών οχημάτων της μέσω φόρτισης από όχημα σε δίκτυο (V2G) και από όχημα σε δίκτυο. -Τεχνολογία σπιτιού (V2H).
Το δεύτερο life BESS επρόκειτο επίσης να διαχειρίζεται στην πλατφόρμα και να χρησιμεύσει ως το πεδίο δοκιμών.
Ίσως για αυτό και μπορεί να συνέβαλε στη διευκόλυνση της εισόδου της εταιρείας στον μεγάλης κλίμακας, πρώτο χώρο ζωής BESS που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα (7 Ιουνίου).
Ο Ingo Müller (επικεφαλής ενεργειακών λύσεων της Elli), εξήγησε στο Energy-Storage.news εκείνη την εποχή ότι η τεχνολογία V2G ήταν θεμελιωδώς αποδεδειγμένη από τεχνική άποψη, αλλά ότι η κλιμάκωσή της απαιτούσε μεγάλη ανάπτυξη γύρω από τα λιανικά ενεργειακά προϊόντα που παρείχαν τον σωστό συνδυασμό ασφάλειας και ασφάλειας και οφέλη για τους καταναλωτές.
Η αγορά κλίμακας δικτύου στη Γερμανία αποτελεί εστία δραστηριότητας αυτή τη στιγμή, με έναν στόχο ανάπτυξης ηλιακών φωτοβολταϊκών 215 GW 2030 που οδηγεί την αγορά αποθήκευσης ενέργειας σε δυνητικά πάνω από 100 GWh εγκαταστάσεων μέχρι εκείνο το έτος, σύμφωνα με το BloombergNEF. Μόλις τον περασμένο μήνα, έργα τριψήφιων MWh ανακοινώθηκαν από την Eco Stor, την Uniper και τη Nofar.
www.worldenergynews.gr